İşletmelere "planlı sanayi alanlarına taşınmaları" için destek

Planlı sanayi alanları dışında faaliyet gösteren sanayi işletmelerinin planlı sanayi alanlarına taşınmasına yönelik masrafların kredilendirilmesi destek kapsamına alındı.

Haberler 16.03.2019 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakanlnn Yerleim Alan çerisinde Kalan Sanayi Siteleri ile Sanayi letmelerinin Dönüüm ve Geliim Projelerinin Kredilendirilmesi Hakknda Yönetmeliki Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Yönetmelikle yerleim alanlar içinde kalm sanayi siteleriyle planl sanayi alanlar dnda faaliyet gösteren sanayi iletmelerinin planl sanayi alanlarna tanmasna yönelik masraflarnn krediyle desteklenmesine ilikin usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre, bavuru aamasnn kolaylatrlmas amacyla kredi destei artlarndan biri olan sanayi iletmelerinin 3te 2sinin muvafakatinin alnmas art kaldrld.

Bavuruda istenilen belgeler yeniden deerlendirilerek dier birimlerden ve kurumlardan alnabilen evraklar bavuru dosyasndan çkarld.

Yönetmelikle 10 bin nüfus altnda kalan yerleik alanlardan bavuru gelebilmesinin önü açld.

Planl sanayi alanlar dnda faaliyet gösteren sanayi iletmelerinin planl sanayi alanlarna tanmasna yönelik masraflarnn kredilendirilmesi destek kapsamna alnd.

Desteklenecek sanayi sitelerinde dükkan kapal alan snr kaldrlarak, daha büyük ölçekli iletmelerin yer alabilecei sanayi sitelerinin kurulabilmesine imkan saland.

Yönetmelikle ihalelere ilikin hususlarda sadeletirmeye gidilirken dönüüm ve geliim projelerinde ortak çalma yürütülmesi hususlar düzenlendi.

- Üstyap inaatlar da desteklenecek

Öte yandan, bakanln Sanayi Sitesi Yap Kooperatiflerinin Kredi Kullanmna likin Yönetmeliki de Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Yönetmelikle sanayi sitelerinin altyap inaatnn tamamnn, üstyap inaatnn ise yüzde 70ine kadar olan ksmnn krediyle desteklenmesine ve kredi ilemlerinin bakanlkça denetlenmesine ilikin usul ve esaslar düzenlendi.

Buna göre, bavuru aamasnn kolaylatrlmas amacyla istenilen belgeler azaltld.

hale usul ve esaslar sadeletirilirken, ihalede istenen belgelerde Kamu hale Kanunu hükümleriyle uyumluluk gözetildi ve ihalelere katlmn artrlarak rekabet ortamnn gelitirilmesi amacyla teminat oranlar düürüldü. Bu kapsamda, isteklilerden ihale konusu iin keif bedelinin yüzde 3ünden aa olmamak üzere geçici teminat, ihale bedelinin yüzde 10undan az olmamak üzere kesin teminat alnacak.

Desteklenecek sanayi sitelerinde dükkan kapal alan snr kaldrlarak daha büyük ölçekli sanayi iletmelerinin yer alabilecei siteler kurulabilecek.

Ana Sayfaya Git