İşte promosyon miktarı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili İsmail Yılmaz, "Aylığı 1500 liraya kadar olan emeklilerimize 500 lira, 1500- 2500 lira arasında olan emeklilerimize 625 lira, 2 bin 500 lira üstünde olanlara ise 750 lira tutarında promosyon ödemesi yapılmasını kararlaştırdık" dedi.

Haberler 05.03.2020 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SGK ile Ziraat Bankas arasnda yaplacak olan emekliler için banka promosyonu protokolü imza töreni, kurumun konferans salonunda gerçekletirdi. Törene, SGK Bakan Vekili smail Ylmaz ile Ziraat Bankas Pazarlama Grup Bakan Turgut Gülcihan katld. Burada konuan Ylmaz, 2017 ylnda kurum ile bankalar arasnda imzalanan protokol kapsamnda emeklilere ilk defa 3 yllk süre için promosyon ödenmesi salandn ve bu kapsamda bugüne kadar yaklak 12 milyon emekli ve hak sahibine 4,6 milyar lira tutarnda ödeme yapldn ifade etti.

YÜZDE 66 ORANINDA ARTI SALADIK

Ylmaz, emeklilerin banka promosyonu ödenmesine ilikin 3 yllk sürenin dolmas nedeniyle, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçukun talimatlaryla yürütmekte olduklar 2020- 2023 dönemi promosyon ödemelerine yönelik çalmalar tamamladklarn kaydetti. Ylmaz, öyle konutu:

Yeni dönem için promosyon ödemesi kapsamnda emekli ayl 1500 TLye kadar olan emeklilerimize 500 TL, 1500-2500 TL arasnda olan emeklilerimize 625 TL, 2500 TL üstünde olanlara ise 750 TL tutarnda promosyon ödemesi yaplmasn kararlatrdk. Ödemeler, anlamay müteakiben pein olarak yaplacaktr. Böylece promosyon ödemelerinde bir önceki döneme göre yüzde 66 orannda art salam olduk. Bu kapsamda 13 milyon emekli ve hak sahibine 9 milyar TL promosyon ödemesinin yaplmasn öngörüyoruz. Emekli ayl ödemeleri içerisinde en yüksek orana sahip olan Ziraat Bankas, promosyon ödemlerinin yaklak yüzde 40n gerçekletirmektedir. Bu balamda dier kamu ve özel bankalarn da bu süreçte bir önceki dönemde olduu gibi aktif rol oynayp katk salayacaklarna da inancmz tamdr..

TEK ART MAA ALDII BANKADA 3 YIL KALMASI

Ylmaz, bankalarn kendi inisiyatiflerinde olmak üzere bu tutarlarn üzerinde promosyon ödemesi yapabileceini, bu konuda zaman zaman çeitli kampanyalar düzenlediklerini duyduklarn belirterek, unlar kaydetti:

Emeklimizin promosyon ödemesi alabilmesi için tek art maa ald bankaya 3 yl bankada kalma taahhüdünde bulunmasdr. Bu kapsamda, belirlenen rakamlar üzerinden, ilk olarak Ziraat Bankas ile promosyon protokolümüzü imzalyoruz. Dier bankalarmz ile protokoller imzalandkça sizlerle paylalmaya devam edilecektir. Burada Ziraat Bankasnn nezdinde dier bütün bankalara da salayacaklar katklardan dolay emeklilerimiz adna imdiden teekkürlerimizi iletiyoruz.

Yaplan konumann ardndan protokol imzaland.

Ana Sayfaya Git