İçişleri Bakanlığından personel alımı

Bakanlığın merkez teşkilatındaki "dernekler denetçi yardımcısı" kadrosuna sözlü giriş sınavı ile 15 personel alınacak

Haberler 24.03.2020 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca dernekler denetçi yardmcs kadrosuna sözlü giri snav ile 15 personel alm gerçekletirilecek.

Resmi Gazetede yer alan ilanda, Bakanln merkez tekilatnda genel idare hizmetleri snfnda bo bulunan dernekler denetçi yardmcs kadrosuna sözlü giri snav ile 15 personel alnaca belirtildi.

Snava bavuracak adaylarn, 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 48inci maddesinin (A) fkrasnda saylan artlar tamalar, en az 4 yllk lisans eitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, iletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denklii yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve dndaki örenim kurumlarndan birini bitirmi olmalar, snavn yapld yln ocak aynn birinci günü itibaryla 35 yan doldurmam olmalar, Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi Bakanl (ÖSYM) tarafndan 2018-2019 yllarnda yaplan Kamu Personel Seçme Snav (KPSS) P23 puan türünden en az 70 ve üzerinde puan almalar artlar aranyor.

Bavuruda bulunanlardan en yüksek puanl 90 kii arasnda yer alan adaylar, 6-8 Mays tarihlerinde Ankarada yaplacak sözlü giri snavna katlmaya hak kazanacak.

15 PERSONEL ALINACAK

Adaylar www.icisleri.gov.tr web sitesinde yaymlanacak snav bavuru linkinde yer alan 2020 yl çileri Bakanl Dernekler Denetçi Yardmcl Giri (Sözlü) Snav Talep Formuna www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden e-devlet ifresi ile 6-10 Nisan tarihlerinde eriip, elektronik ortamda doldurarak müracaat edecek.

Bavurular e-devlet ifresi ile yaplacandan adaylarn www.turkiye.gov.tr hesabnn bulunmas ve e-devlet ifresi almalar gerekiyor. Adaylar, e-devlet ifresini içeren zarf, PTT müdürlüklerinden ahsen bavuru ile üzerinde T.C. kimlik numarasnn bulunduu kimliini ibraz ederek temin edebilecek.

KPSS P23 baar puan sralamasna göre snava katlacak adaylara ait kesin sonuç listesi 14 Nisanda www.icisleri.gov.tr sitesinde duyurulacak.

Sözlü olarak tek aamada yaplacak giri snavnda genel olarak adaylarn hukuk, iktisat, maliye ve kamu yönetimi bilgileri ile ifade kabiliyeti, temsil yetenei, tavr ve hareketleri gibi kiisel vasflar da göz önünde bulundurulacak.

Snav kazananlar, kesin baar puan en yüksek adaydan balanmak suretiyle ilanda yer alan bo kadro says kadar asl ve yeteri kadar yedek olmak üzere açklanacak. Adaylarn kesin baar puannn eitlii halinde yabanc dil notu yüksek olana öncelik verilecek.

Baarl adaylara ait kesin baar listesi de Bakanln internet sitesinden ilan edilecek.

Ana Sayfaya Git