İdil'deki terör mağdurları evlerine kavuşuyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu evleri yıkılan aileler için yaptırılan 716 konuttan 216'sı için kura çekimi gerçekleştirildi.

Haberler 21.11.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakanlnca, rnakn dil ilçesinde PKKlLARIN saldrs sonucu evleri yklan aileler için yaptrlan 716 konuttan 216s için kura çekimi yapld.

dilde PKK mensuplarnn kazdklar çukurlar, kurduklar barikatlar ve tuzakladklar patlayclar infilak ettirmesi sonucu oluan tahribatn giderilmesi için bata çevre ve ehircilik Bakanl ile TOK olmak üzere ilgili kurumlarca balatlan çalmalar hzla sürüyor.

Bu kapsamda, ilçede terör madurlar için Turgut Özal Mahallesi Gölet mevkisinde ilk etapta yapm tamamlanan 216 konut için çok Programl Lise Konferans Salonunda noter huzurunda kura çekimi gerçekletirildi.

Kaymakam Ersin Tepeli, kura çekiminde yapt konumada, konutlarn hayrl olmasn dileyerek, Yaplan konutlar konum itibaryla son derece uygun ve ilçenin kültürüne uygun ekilde imar edildi. Her ey planlanm. Sizler için camisinden ticaret merkezine kadar daha rahat ve huzurla yaamanz için tasarland. çinde oyun parklar, sosyal donatlarla ailenizle, çocuklarnzla rahat edeceiniz yaplar çevre ehircilik Bakanlmz ve TOK kazandryor. diye konutu.

çevre ve ehircilik l Müdür Yardmcs Cengiz Baer de terör madurlar için Bakanln Turgut Özal Mahallesi ve Gölet mevkilerinde TOK araclyla 716 konut yaptn, bunlardan 216snn tamamlandn bildirdi.

lçede konutlarn 3 etap halinde yapldn ifade eden Baer, lk etap çalmasnn kuras çekildi. Kura ile hak sahiplerinin hangi evin sahibi olduunu belirledik. Birinci etabn konutlarn tamam tamamland. 10 gün sonra gerekli tapu ve ruhsat ilemlerinden sonra hak sahipleri evlerinin anahtarlarn alacak. ifadelerini kulland.

- Terör madurlar mutlu

Hak sahiplerinden Beir Aksan, saldrlarn ardndan ilçeden ayrlarak Mardinin Midyat ilçesinde kiralk bir evde yaamn sürdürdüünü belirtti.

Evinin terör saldrlarnda ykldn dile getiren Aksan, Devletime teekkür ediyorum, herkese hayrl olsun. Yeni eve kavuacamz için çok mutluyuz. diye konutu.

Kura çekimine yaknlaryla katlan aileler, yeni ve modern eve kavumann mutluluunu yaad. Terör maduru ailelere, kendilerine bu imkan sunan yetkililere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git