İflasın eşiğindeki Bimeks borsada da bitmek üzere

Şu sıralar iflasın eşiğinde olduğu öğrenilen Bimeks borsa da hisseleri devam ederken, geçtiğimiz gün tahtasının kapandığı da gözlemledi.

Haberler 28.08.2017 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

u sralar iflasn eiinde olduu örenilen Bimeks borsa da hisseleri devam ederken, geçtiimiz gün tahtasnn kapand da gözlemledi.

TÜRKYEnin ilk teknoloji perakendecilerinden biri olan Bimekste iler giderek zorlayor. Borsa stanbulda 2011den beri hisseleri ilem gören Bimeksin tahtas önceki gün kapatld. 4.5 TL ile halka açlan Bimeksin hisse senetleri en son 0.40 TLye kadar gerilemiti. Borsa stanbul, Bimeksi Ana Pazardan çkararak Yakn zleme Pazarna ald. Yani Bimeks hisseleri 28 Austostan itibaren daha önce gözalt pazar olarak da anlan yakn izleme pazarna ald.

Borsa stanbul bu deiikliin gerekçesini finansman sknts olarak açklyor. Borsa stanbul bir irketin finansman skntsna dütüünü gösterir derecede vadesi geçmi finansal, ticari, kamu ya da personel borcu olmas durumunda Yakn zleme Pazarna geçi karar alabiliyor.

Bimeksin bo raflarna dayanarak geçen haftalarda yazdm yazda rating kuruluu JCD Eurasia düük pazar etkinlii, pazardaki iddetli rekabet gibi kriterlere göre yapt deerlendirmede Bimeksin notlarn aa yönlü duraan olarak açklanmt. Bimeks ise 15 Eylül, 26 Ocak ve 27 Temmuz 2018de vadesi dolacak 95 milyon TL tutarndaki tahvillerinin yeniden yaplanmas için masaya oturduu da açklanmt. Bo raflara ramen maazalarn açk tutan Bimeks için olumlu gelimelerin uzak olduu anlalyor. (haberturk)

Ana Sayfaya Git