İhracatımız 300 milyon dolar

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 2018 yılı için kentin ihracat hedefinin tüm paydaş, bileşen ve katılımcı kuruluşlarının ortak çalışmasıyla 300 milyon dolar olarak belirlendiğini söyledi.

Haberler 18.01.2018 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr 1inci Dönem l Koordinasyon Kurulu toplants yapld. Toplantya bakanlk eden Vali Hasan Basri Güzeolu, 2018 ylnda Diyarbakrda yaplacak çalmalar anlatt. Geçen yl kentte 200 milyon dolarlk ihracatn yapldn, bu ylki hedefin ise 300 milyon dolar olarak belerlendiini söyleyen Vali Güzelolu, öyle konutu:

HRACAAT HEDEF

2018 yl için Diyarbakrn ihracat hedefi tüm payda, bileen ve katlmc kurulularmzn ortak çalmas sonucunda 300 milyon dolar olarak belirlendi. 2017 ylnda yaklak 200 milyon dolar ihracat yapan Diyarbakr için 300 milyon dolar net bir hedeftir. Mevcut kapasitenin doru kullanlmas, pazar ilikilerin salkl kurulmas, üretimin buna doru yaplmas ve altyapdaki skntlarn almas Diyarbakrn 300 milyon dolarlk ihracat hedefi 2018 ylnda çok rahatlkla buluturacaktr. üphesiz bu da bizim için yeterli olan bir hedef deildir. Yakn gelecekte nihai olarak 2023 ylnda Diyarbakr ihracat ilinin en önemli sralarnda yer almaya namzet bir büyükehirdir. Katma deeri yüksek ve bilgi ekonomisi, bilgi ürünü, akll ürünler perspektifi hizmet sektörü ihracat da 2018 ylndaki ajandamzn önemli balklarndan biridir.

KENTN TURZM

Vali Hasan Basri Güzelolu, kentin turizm sektörü için de önemli çalmalar yürüttüklerini aktararak, Bugün dünya d ticaret kalemlerinin en dorudan ve en net gelirlerinde sahip olan turizmde Diyarbakr tartmasz açk ara, çok üstün bir ehirdir. Kültür, inanç, hobi, kongre, tarih gibi, hatta bölge salk turizmi balklarnda Diyarbakr çok net mukayeseli bir üstünlüe sahiptir. Fakat, sadece sahip olmak deil, bunlar reel, sürdürülebilir ve üphesiz ekonomik yönden gelir getirici bir perspektif içinde görmek gerekir. Hiç kimsenin üphesi olmasn, kararl bir irade ortaya koyduk, tüm alanlarda olduu gibi turizmde kalc, planlayc, anlaml bir çalmann içerisine girdik. Diyarbakrda milyonlarca turistin konaklanmas arlanmas ve gerideki insanlk tarihinde var olan büyük miras aktararak, onlarn ilimizden mutlu ayrlmas noktasnda her türlü zenginlie sahiptir diye konutu.

Ana Sayfaya Git