Ödemelere başlandı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının korona virüs tedbirleri kapsamında 2 milyon ihtiyaç sahibi aileye biner lira tutarındaki ödemelerin 1 Nisandan itibaren PTT iş yerleri ve ATM'lerden vatandaşlara ulaştırılacağı kaydedildi.

Haberler 02.04.2020 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, PTT tarafndan Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnn korona virüs tedbirleri kapsamnda 2 milyon ihtiyaç sahibi aileye biner lira tutarndaki ödemelerin 1 Nisandan itibaren datlaca belirtildi.

HTYAç SAHPLER

Açklamada, Ödeme tarihleri ihtiyaç sahibinin doum ylnn son rakamna göre belirlendi. Doum ylnn son rakam 0 ve 5 olanlar 1 Nisanda, 1 ve 6 olanlar 2 Nisanda, 2 ve 7 olanlar 3 Nisanda, 3 ve 8 olanlar 4 Nisanda, 4 ve 9 olanlar 5 Nisanda ihtiyaç ödemelerini alacak. yerlerinde younluun önüne geçebilmek amac ile Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl ile yaplan görümeler sonucu 2022 sayl kanun kapsamndaki yardm ödemeleri öne çekilerek, isizlik ödenekleri ile ayn döneme denk gelmemesi salanmtr. Bu kapsamda PTTde hesab bulunan isizlik ödenei almaya hak kazanm vatandalarmzn isizlik ödemelerini 5 Nisan tarihinden itibaren hesaplara yatrlacak.

ATM VE PTTLERDEN

lemlerini internet ya da ATMden yapamayan vatandalarmz kontrollü bir ekilde PTT i yerlerinde misafir ediyoruz. Sosyal mesafe kuralna uygun olarak yaygn i yerlerinde bulunan gielerde görevli personel saysnn en fazla iki katna kadar vatanda srayla i yerlerine alarak ilemleri yaplacak. Ayrca ubelerde oluabilecek younluu azaltmak amacyla ATMlerden ücretsiz günlük para çekme limiti 3 bin liraya yükseltildi. Korona virüsün ülkemizde görüldüü ilk günden bu yana PTT gerekli tedbirleri ald. Tüm PTT i yerlerinde, datm ve servis araçlarnda ve vatandalarn temas edebilecei alanlarda Salk Bakanlnn talimatlar dorultusunda dezenfeksiyon çalmalarn düzenli olarak yaparak, vatandalarmzn ve personelimizin saln koruyoruz denildi.

Ana Sayfaya Git