İkinci el oto satışlarında 'muayene' sorunu

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, muayene ücretlerine uygulanan gecikme faizi nedeniyle, 1, 5 milyon aracın trafikte muayenesiz dolaştığını belirterek, "Bir kereye mahsus, bir süre içinde, faizler alınmadan bu araçların muayene yapılmasını talep etmekteyiz. Aksi halde bu sayı gittikçe artacak. Bunlar satışlara da engel oluyor. Ticareti bozuyor" dedi.

Haberler 26.02.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bursa Oto Galericiler Odas Bakan Hakan Yank, trafikte 1, 5 milyon aracn muayenesiz dolatn söyledi. Muayene ücretlerinin üzerine gelen gecikme faizlerinden dolay sürücülerin araçlarnn muayenesini yaptramadn belirten Hakan Yank, bir kereye mahsus faiz ücretlerinin alnmamas gerektiini söyledi. Yank, kinci el otomotiv piyasasnda iler hzl bir ekilde devam ederken ortaya çeitli skntlar çkt. Geçen yl satlan araçlara baktmzda 7 milyondan fazla araç noterde ilem görmü. Ciddi bir piyasa ancak bu piyasada önümüze çkan bir sknt da araç muayenelerinin eksik olmas. 1, 5 milyon trafikte muayenesiz gezen araç mevcut. çounluu gecikme faizi nedeniyle muayeneleri yaptrlamayan araçlar dedi.

TCARET DE ETKLYOR

Araç muayenelerinin gecikme faizlerinin yüksek olduunu dile getiren Hakan Yank, unlar söyledi:

Piyasada 1, 5 milyon araç muayenesiz. Bunlarn muayene yaplmas için bir kereye mahsus, bir süre içinde, bu araçlarn gecikme faizleri alnmadan muayene yaplmasn talep etmekteyiz. Ciddi anlamda maduriyetler var. Bu maduriyetlerin giderilmesi için faizlerin silinip, araçlarn muayene yaplmasn talep ediyoruz. Aksi halde bu say artacak. Bunlar satlara da engel oluyor. Ticareti de bozuyor.

Ana Sayfaya Git