İnşaat sektörünün yüzü gülüyor

Diyarbakır’da kış sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ve yağışın olmaması inşaat sektörünün ‘kış arası’ vermeden çalışmasına olanak verdi.

Haberler 25.02.2018 - 12:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda k mevsiminin beklenenin aksine lk ve yasz geçmesi inaat sektörü çalanlarna yarad. Kn hava scaklnn 5 derecenin altna inmesiyle her yl inaat çalmalarna yaklak 2 ay bir ara verdiklerini belirten inaat sektörü çalanlar, bu yl mevsim normalleri üzerinde seyreden scaklklardan dolay ara vermediklerini ve bunun kendileri açsndan sevindirici olduunun altn çizdi. naat sektörünün yln yaklak 6 ay çaltn ancak bu yl ara vermedikleri için sürenin yaklak 9 aya çkacan kaydeden inaat sektörü çalanlar, 2 yl olan bir inaat süresinin bu yl yaklak olarak 16 aya kadar düeceini belirtti.

Bu yl aralksz çaltk

Her yl Aralk ve Ocak aylarnda inaat çalmalarna ara vermek zorunda kaldklarn ifade eden Recep Günel, bu yl dier yllarn aksine çalmaya devam ettiklerini söyledi. Genel, Biz inaatçlar olarak Aralk ve Ocak aylarnda inaat çalmalarna ara verip istirahate çekiliyoruz. Fakat Diyarbakrda k yamur ve kar yamadan geçti. Hava scaklklar eksilere dümedi. Aralk ve Ocak aylarnda da çaltk. Dolaysyla etkisi oluyor. naat açsndan baktnz zaman olumlu yönleri var ama ileride ne olacak bakacaz. Scaklklarn böyle seyretmesinin etkisi iyi oldu. çünkü eksi 5 derecenin altnda olduu zaman imalat durduruyoruz. Hava scakl eksinin altnda olduu zaman imalat ya iken tam kurumadan ertesi gün don olur. Don olduu zaman ardndan da scaklar vurduu zaman o kabarr. Salkl bir imalat olmaz. Temennimiz ilkbaharda yamurun yamas herkesin yüzünün gülmesidir dedi.

Bu sene bize iyi geldi

Bu yln kendileri açsndan iyi geçtiini belirten Veysi çetin ise hava scaklklarnn mevsim normalleri üzerinde seyretmesinin inaat sektörüne yaradn kaydetti. çetin, Bu sene hava scaklklar eksiye dümedi Diyarbakrda onun için biz çalmalara devam ettik. Geçen seneye göre bu yl yaklak 40-50 gün aralksz çaltk. Geçen yl ise hava scaklnn eksilere dümesinden dolay 2 ay boyunca çalamamtk. Bizim iimiz d cephe olduu için souk havalarda çatlamalar oluuyor. Salksz olduu için çalamyorduk. Bu yl iyiydi, çaltk. Bizim için iyiydi çiftçi için iyi deildi. Bazlarna iyi geliyor bazlarna kötü geliyor. Bu sene de bize iyi geldi. Normalde bir inaatçnn çalaca senede maksimum 5-6 aydr. Bir sezon boyunca 5-6 ay çalabiliyor ama bu sene 8-9 aya çkartabiliyoruz. Hedefimiz de odur zaten. K bitirdik zaten bir bahar yamurlar kald. O yamurlarda biraz taklacaz yoksa sorun yoktu. Bu sene çok iyi geçti. nallah hava biraz daha güzel gider ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git