İstifa eden de maaş alabilecek

Sigortalı işsizlere, işten çıkarıldıkları dönemde İŞKUR üzerinden, çalışırken aldığı maaşa göre değişmekle birlikte aylık en az 1015 lira en fazla da 2031 lira ödeniyor. Gerekli koşulları taşıması halinde istifa edenlerin de işsizlik maaşından faydalanma imkanı var.

Haberler 23.04.2019 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalanlar isiz kaldklarnda 10 aya varan maa imkanndan yararlanabiliyor. sizlik maa genel olarak iten çkartlanlara veriliyor. Ancak istifa edilerek alnabilmesinin yollar da bulunuyor.

Hakl fesih durumunda kendi istei ile iten ayrlanlara da isizlik maa ödeniyor. sizlik maa ile ilgili çok sayda soru geliyor. te sorularnzn yantlar:

SZLK MAAINI KMLER ALABLR?

4Al olarak çalan sigortallar, haksz ve sebepsiz olarak iten çkartldklarnda isizlik maa alabiliyor.

Tabii ayrca prim artlarn da yerine getirebilmek gerekiyor.

STFA EDENN HAKKI YOK MU?

Kendi isteiyle hiçbir gerekçesi olmadan iten ayrlanlar, yani istifa edenler, isizlik maana bavuramyor. Ancak Kanununda hakl fesih tanmna giren durumlarda çalann isizlik maa alma hakk var.

Hakl fesihle istifa edenler, hakl olduklarn ispatlarsa isizlik maana bavurabiliyor. Eer konu yargya intikal etmise sonucuna göre yine isizlik maa alnabiliyor. Maan ödenmemesi, gerçek ücretin saklanmas, mobbing, iyi niyet ve ahlak kurallarna uyulmamas, salk gerekçeleri, sözlemeye uyulmamas gibi olaylar hakl fesih kapsamna giriyor.

HER SGORTALIYA ÖDENYOR MU?

sizlik maa alabilmek için son 3 yl içinde farkl iyerlerinde de olsa en az 600 gün prim ödemek art. Yine iten ayrlmadan önceki son 120 günde de hizmet akdine tabi çalmak gerekiyor.

Ana Sayfaya Git