İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi

Türkiye Belediyeler Birliğince yürütülen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile AB'nin desteklediği, Türkiye'de yaşayan dezavantajlı gruplar için istihdam projesi kapsamındaki 27 aylık çalışmada sona gelindi.

Haberler 08.11.2016 - 08:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Belediyeler Birliince (TBB) yürütülen, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl ile Avrupa Birliinin (AB) destekledii, Türkiyede yaayan dezavantajl gruplar için istihdam projesinde, 27 aylk çalma 19 Kasmda tamamlanacak.

TBB Genel Sekreter Yardmcs Cevdet Sökmen, bir otelde düzenlenen basn toplantsnda, stihdam çin Koordinasyon ve Eitim Projesinin, Türkiyede sosyal içermenin geliimine katk sunmak ve toplumun tüm kesimlerini kapsayacak i gücü piyasas oluturmasna destek salamak amacyla uygulandn söyledi.

Dezavantajl bireylerin istihdam edilebilirliinin artrlmas ve yerel hizmet salayclar, karar alclar ile vatandalarda, bu kiilerin sosyal içermesine ilikin farkndaln artrlmas alanlarnda çalmalar yürütüldüünü anlatan Sökmen, 19 Kasmda tamamlanacak projeye ilikin u bilgileri verdi:

Projenin 27 aylk uygulama süresi boyunca pilot 12 belediyemizde, yereldeki kilit kurumlarla iletiimi bulunan istihdam odakl destek ofisleri kuruldu. Ofislerimizi desteklemek amacyla kurulan 2 veri taban araclyla, dezavantajl gruplara hizmet sunan 400ün üzerindeki kurumun koordinasyonu saland ve 10 ilde 7 bin 500 dezavantajl birey ihtiyaçlarna göre yönlendirilmek üzere kaydedildi. 2 binin üzerinde dezavantajl vatandamz yürütülen özel eitimler, mesleki eitimler ve oryantasyon programlaryla istihdama hazr hale geldi.

Projenin Kar Topu ismi verilen giriimcilik faaliyetleri bünyesinde 291 kiinin eitimlerinden faydalandn belirten Sökmen, Eitim alanlardan 36s kendi i yerini açt ve yerelden 78 kiiyi istihdam etti. Toplumsal ön yarglarn almas için düzenlenen etkinlikler ve kampanyalarda ise 20 bin kiiye ulald. ifadelerini kulland.

Projenin ikinci ayann oluturulduunu dile getiren Sökmen, projeyi ulusal çerçeveye yaymak istediklerini vurgulad.

- Bireylerin istihdam artrlyor

AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalknma Bölümü Bakan Yardmcs Virve Vimpari ise sosyal içermenin desteklenmesinin ABnin temel ilkelerinden biri olduuna iaret ederek, Biz de Türkiyedeki belediyelere, halk temelli hizmet sunumu noktasnda destek olmak amacyla projenin bir parças olduk. diye konutu.

gücü piyasasnda yer almayan bireylerin desteklenmesinin önem tadn anlatan Vimpari, belediyeler ve dier kurumlarn bu alandaki rolüne deindi. Vimpari, Bu eitim ve hizmetler sayesinde bireylerin istihdam edilmesi artrlyor. dedi.

Ana Sayfaya Git