İstihdam Fuarı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünce "İnsan Kaynakları, Kariyer ve İstihdam Fuarı" açıldı.

Haberler 31.10.2019 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezindeki fuarda konuan Vali Yardmcs Faruk Bülent Baygüven, istihdam açsndan gençlerin yetiecei en önemli yerin üniversiteler olduunu söyledi.

Baygüven, fuarn istihdam için çok önemli olduuna iaret ederek, stihdam konusunda bizlerin ne yapmas gerekiyor, bence çözüm belli. Genç nüfus ve isizlik fazlaysa yaplacak ey istihdam artrmak. Ülkemiz kesinlikle çok zengin bir ülke. Van da bunun en güzel örneklerinden biri. olanaklarn artrmak için daha fazla fabrika açlmasn salamak, tarmda var olan tembellii yok etmek ve ticareti artrmak gerekir. dedi.

YYÜ Rektör Yardmcs Prof. Dr. smail Hakk Ekin ise insan kaynaklar, istihdam ve kariyerin son zamanlarda çok sk kullanlan kelimeler arasnda olduunu vurgulad.

STHDAF FUARI

Vanda turizm sektöründe yaanan gelimelerin frsata dönütürülmesi gerektiine dikkati çeken Ekin, Kariyer anlamnda ön plana çkmak isteyen kiilerin kendilerini gelitirmesi gerekiyor. limiz istihdam için umut verici önemli gelimeler yaanyor. Giriimciye destek veren birçok kurum ve kurulu var, bunlardan faydalann. Kendi giriimsel yönünüzü ortaya çkarn, cesur olun. Böylelikle ilerde kendi iinize sahip olabilir ya da iyi bir kuruluta kariyer yapabilirsiniz. diye konutu.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Bakan Mehmet Aslan da dünyada isizliin en büyük sorun haline geldiini söyledi.

sizliin ekonomik, sosyal ve psikolojik yönleri dikkate alndnda konunun öneminin bir kat daha arttn ifade eden Aslan, unlar kaydetti:

gücü piyasas istihdam, isizlik, genç isizlik, eitimli isizlik gibi çeitli dinamiklerin yer ald bir yapy ifade etmekte. sizlik sadece ülkemizin deil günümüzde hemen her ülkenin urat önemli bir makro ekonomik sorun olarak görülmekte. Özellikle yaanan küresel krizler, bölgesel politik sorunlarn etkisiyle isizlik pek çok ülkede ve bölgede önemli boyutlara ulam, çözülmesi gereken güncel bir sorun haline gelmi.

KUR l Müdürü Mehmet Salih Serçe, Van Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Necdet Takva, l Milli Eitim Müdürü Hasan Tevke, KOSGEB l Müdürü Bilal Emre Yörük, özel sektör temsilcileri, akademisyenler ve çok sayda örencinin katld fuar, 2 gün sürecek.

Ana Sayfaya Git