"İstihdam seferberliği"ne destek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Barut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği "istihdam seferberliği" çağrısına mevcut istihdamı yüzde 10 artırarak destek vereceklerini bildirdi.

Haberler 14.02.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Barut, bir otelde düzenledii basn toplantsnda, ksa süre önce göreve gelen yeni yönetim kurulunu tantt.

Geçen yla ilikin deerlendirmelerde bulunan Barut, tevik ve desteklerle her geçen yl kentteki ekonomik hayatn canlandn ifade etti.

Anayasa deiiklii teklifiyle ilgili yaplacak halk oylamasnn ülkenin geliimi açsndan büyük önem tadn anlatan Barut, 16 Nisanda gerçekleecek referandumda evet diyoruz. Bu süreçten inallah milletimiz kazanacak, gerçekleecek olan referandumun ülkemizin birlik ve beraberliine katk sunacana inancm tamdr. Bu referandum süreci sonras ülkemiz 2023 hedeflerine çok daha hzl yürüyecektir. Bizler bu konuda elimizden geleni yapacaz. dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann gündeme getirdii istihdam seferberlii çarsna destek vereceklerini vurgulayan Barut, unlar kaydetti:

Cumhurbakanmzn ülkemizde istihdam artrmak için i dünyasna çars oldu. Biz de MÜSAD anlurfa olarak Cumhurbakanmzn bu çarsna evet diyoruz. Yüzde 10 istihdam artrma çarsn üyelerimizin tamamna yapm bulunmaktayz. Yönetim kurulu olarak bu karar aldk. Üyelerimizin mevcut istihdamn yüzde 10 artrma karar aldk. Bu kararn net saylar önümüzdeki dönemde belli olacak, hayrl olmasn ümit ediyorum.

- Sektör bulumalar yaplacak

Barut, yeni dönemde bölgenin ve ehrin önceliklerine yönelik vizyonel çalmalara arlk vereceklerini söyledi.

Kentin potansiyelini ortaya çkarabilmek için gayret edeceklerini ifade eden Barut, bu kapsamda Sektör Bulumalar Projesini uygulamaya koyduklarn belirtti. Her 15 günde bir farkl sektörün tüm temsilcileriyle bir araya geleceklerini anlatan Barut, sektörlerin sorunlarn birebir ilgili bakanla rapor halinde ileterek, takipçisi olacaklarn kaydetti.

Barut, yaklak 6 ay sürmesi planlanan proje sonunda ise Türkiyede i dünyasnn önemli temsilcilerinin de katlmyla bir zirve yapmay planladklarn dile getirdi.

Cazibe Merkezleri Program kapsamnda da kentte i adamlarnn giriimlere baladn bildiren Barut, daha çok tarm, tekstil ve kimya sektörü üzerine yatrmlarn planlandn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git