31 Temmuz son gün!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Reşat Merttir, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu'na ilişkin, "Vatandaşlarımız tarihi fırsatı değerlendirmeli." dedi.

Haberler 25.07.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Müdür Merttir, yapt açklamada, 7143 sayl Vergi ve Dier Baz Alacaklarn Yeniden Yaplandrlmas Kanunundan faydalanmak için bavurularn 31 Temmuz da sona ereceini vurgulayarak, kanunun devlete borcu olan vatanda için önemli frsatlar sunduunu belirtti.

Bu ay sonu son

Kanun kapsamnda vatandan SGK, vergi ve trafik cezalar borçlarn 6, 9, 12 ve 18 taksit eklinde yaplandrlabildiini aktaran Merttir, Pein ödemek isteyen vatandalara da çok cazip imkanlar sunuluyor. Vergi cezalar ve gecikme zamlarnn tamam siliniyor. Vatandalarmz tarihi frsat deerlendirmeli. diye konutu.

Uygulamayla idari para cezas asllarnn yüzde 50si silinecek, kalan yüzde 50 üzerinden Y-ÜFE hesaplanacak. diyen Merttir, unlar aktard:

Hesaplanacak prim borçlarnn ana paras ile Y-ÜFEnin yüzde 90nn tahsilinden vazgeçiliyor. 2 taksitte ödenmesi halinde ise Y-ÜFEnin yüzde 50sinin tahsilinden vazgeçiliyor. lk taksit veya pein ödeme Austos ay sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.

- Faydalar nelerdir?

Müdür Merttir, yaplandrmadan faydalanmann önemine deinerek, öyle konutu:

Yaplandrma yapldktan sonra borcu yazs yoktur alnarak ihalelere girilebilir. Tevik kanunlarndan yararlanlarak indirimli prim ödeme imkan doacaktr. cra, haciz ve ödeme emri gibi cebri tahsil yollarndan kurtulma imkan olacaktr. Yaplan ödemeler nispetinde daha önceki hacizlerin kaldrlmas imkan olacaktr. Desteklerden yararlanma imkan olacaktr.

Ana Sayfaya Git