320 konut bitti!

TOKİ Başkanı Turan "Diyarbakır'da inşası devam eden 4 bin 500'ün üzerindeki konutun 320'sini aralık ayının ikinci haftasına bitirip, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teslim edeceğiz"

Haberler 30.10.2016 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakanlk Toplu Konut daresi (TOK) Bakan Ergün Turan, Diyarbakrda inas devam eden 4 bin 500ün üzerindeki konuttan 320sini aralk aynn ikinci haftasnda bitirip, çevre ve ehircilik Bakanlna teslim edeceklerini söyledi.

Turan, sosyal yaam projeleriyle dar gelirli vatandalar konut sahibi yapmaya devam ettiklerini aktard.

320si tamamlanmak üzere

Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde Üçkuyu Mahallesinde birinci ve üçüncü bölgede inaat devam eden 795 konuttan 320isini tamamlama çalmalarnn sürdüüne deinen Turan, Böylece Diyarbakrda inas devam eden 4 bin 500ün üzerindeki konutun 320sini aralk aynn ikinci haftasna bitirip, çevre ve ehircilik Bakanlna teslim edeceiz. ehirlerimizde, kent kimlii ve merkezi niteliklerle güçlü balar olan, halkmzn beklentilerine yant veren, güçlü fiziki, sosyal altyaps bulunan yeni yerleim alanlar kuruyoruz. Diyarbakrda inaat devam eden projelerimiz vatandalarmzn bütün ihtiyaçlarna cevap verecek. diye konutu.

na ettikleri Diyarbakr konutlarnda geleneksel mimarinin cephe anlayn yansttklarn belirten Turan, u deerlendirmede bulundu:

Yatay ve yerel mimari özellikler

Bloklarn tasarmnda geleneksel mimarinin en önemli özelliklerinden, revak, eyvan ve teras kullanmna modern bir yorum katarak yer verdik. Konutlarmzda cephe elemanlar, köe süslemeleri ve zemin kat seviyesine kadar ta kaplama özelliklerine yer vererek, geleneksel mimariyi yansttk. Dikey yaplamadan yatay yaplamaya geçtik. Yol haritamzdaki en önemli unsurlardan biri yatay bir yaplamadr. ehirlerdeki en yüksek binalar TOK binalar olmayacaktr, diyoruz. Pek çok ilimizde bu bak yanstacak önemli projeler balattk. Diyarbakr Kayapnar ilçesinde de ina ettiimiz konutlarmz yatay mimari anlay ile ina ediliyor. 3, 4, 7 kat eklinde farkl kat yüksekliklerinde ina ettiimiz konutlarmz yatay ve yerel mimari özellikleri ile örnek bir uygulama olacaktr.

TOKDEN BÖLGEYE 70 BN KONUT

Dou ve Güneydou bölgesinde vatandalarn ihtiyac olan birçok binay ina ettiklerini ifade eden Turan, Diyarbakr, Gaziantep, anlurfa, Batman, Erzurum ve Kars gibi illerde youn çalmalarmz bulunuyor. Bundan sonra da 2016-2019 planlamamz çerçevesinde önümüzdeki üç ylda Dou ve Güneydouya yaklak 70 bin konut yapma hedefimiz var. dedi.

Dou ve Güneydouda pek çok ehirde sit alanlarnn olduuna deinen Turan, unlar söyledi:

TOK olarak bu ehirlerimize konut yaparken bunlara dikkat ediyoruz. anlurfa Viranehir ve Maukta yerel mimariyi barndran ilimizin doas, tarihi ile uyumlu, ilimize yeni deerler katacak projelerimiz devam ediyor. Dou ve Güneydou bölgelerimizde, tarihi dokuya zarar vermeden, Adyaman, Batman, Gaziantep, Mardin ve dier ehirlerimizde projelerimiz devam ediyor. Mardinde uyguladmz proje, ehrin tarihi dokusunu gelecee tayacak.

Diyarbakrda 2+1, 3+1 ve 4+1 plannda ina edilen konutlarn d cepheleri Selçuklu ve Osmanl mimarisinin izlerini tayacak. D cepheleri yerel mimariye özgü renk ve dokuda olacak konutlarn, Selçuklu mimarisinin izlerini tayan prekast gölgelik elemanlar ile donatlan cephelerinde balkon korkuluklar ferforje olacak ekilde tasarland.

Ana Sayfaya Git