35 milyon lira hibe!

Kırsal kalkınma için 34 projeye 35 milyon lira hibe sağlanacak

Haberler 25.09.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Avrupa Birlii (AB) Krsal Kalknma Program (IPARD-II) çerçevesinde destek almaya hak kazanan 34 projeye 35 milyon lira hibe salanacan bildirdi.

Pakdemirli, yazl açklamasnda, IPARD-II destekleri 8. Bavuru çars 4. Grup sonuçlarna ilikin bilgi verdi.

IPARD programn uygulayan Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumunun (TKDK), 16 farkl alt sektörde 42 ilde yaplacak yatrmlara hibe destei salayarak yatrmclarn hayallerini gerçekletirmeye devam ettiini belirten Pakdemirli, Tarm ve balkçlk ürünlerinin ilenmesi ve pazarlanmas sektörü çerçevesinde, et ve süt ürünlerinin ilenmesi ve pazarlanmas, süt toplama merkezleri, meyve-sebze souk hava depolar, ileme ve paketleme tesisleri ile su ürünleri ileme ve pazarlama yatrmlarna destek veriyoruz. Avrupa Birlii standartlarnda üretim ve ileme tesislerinin kurulmasna ve modernizasyonuna yüzde 40 ile 50 arasnda hibe destei salyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Pakdemirli, TKDKnin uygulad IPARD II Program çerçevesinde 25 Kasm 2019da yaymlanan 8. Bavuru çar lan kapsamnda uygun bulunan projelerin 4. Grup sonuçlarnn belli olduuna dikkati çekerek, Açklanan 34 projeye 35 milyon lira hibe destei salanacak. Bu hibe sayesinde 90 milyon lira tutarnda yatrmn hayata geçirilmesini hedefliyoruz. ifadelerini kulland.

- Desteklenecek proje konular

Öte yandan, tarm ve balkçlk ürünlerinin ilenmesi ve pazarlanmasyla ilgili fiziki varlklara yönelik yatrmlar tedbirinde açklanan projelerin 10u süt ileme tesisi ve süt toplama merkezi, 6s krmz et ileme ve kesimhane, 1i kanatl eti ileme ve kesimhane, 3ü su ürünleri ileme yatrm, 14ü de meyve-sebze ileme ve souk hava deposu yatrmlarn kapsyor.

çar kapsamnda onaylanan projeler, www.tkdk.gov.tr web adresinden kamuoyuna açkland.

Ana Sayfaya Git