35 yıl yetecek içme suyu hattı

Diyarbakır'ın 2055'e kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak isale hattında çalışma sürüyor.

Haberler 09.09.2021 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr içme suyu isale hatt 2. ksmda çalmalarn sürdüü bildirildi.

DS 10. Bölge Müdürlüünden yaplan açklamada, DSnin Diyarbakra yapt yatrmlarla münbit topraklar su ile buluturmaya, vatandalara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki takn riskini azaltmaya devam ettii belirtildi.

Diyarbakrda son dönemde yaplan su yaplarnn artmasnn bölgedeki tarmsal faaliyetlerin gelimesinde önemli rol oynad ifade edilen açklamada, bu kapsamda Diyarbakr içme suyu isale hatt 2. ksm çalmalarn hzla devam ettii kaydedildi.

DYARBAKIRA çME SUYU SALE HATTI

Açklamada görülerine yer verilen DS Genel Müdürü Kaya Yldz, Diyarbakr içme suyu isale hatt 2. ksm çalmalarn tamamlanmas ile Diyarbakrn 2055 ylna kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacnn karlanacan bildirdi.

çalmalarmzn hzla devam ettiini aktaran Yldz, Diyarbakr içme suyu isale hatt 2. ksm iimizin sona ermesiyle Dicle Barajndan yllk 189,2 milyon metreküp içme suyu temin edilecektir. ki kademeden oluan projemizin ilk aya bitirilmi olup vatandalarmzn hizmetine sunulmutur. 2. ksm isale hattnn bitirilmesiyle 94,6 metreküp su temin edilecek, toplam 189,2 milyon metreküp su vatandalarla buluacaktr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git