3600 ek gösterge ile ilgili flaş açıklama!

3600 ek gösterge hayata geçerse hem maaşlar hem de emekli ikramiyeleri artacak. 3600 ek gösterge ile ilgili tarih veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Diğer bakanlıklarla ilgili çalışmalarımızı başlattık, bitireceğiz” dedi. Bu açıklamadan sonra öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve emekliler dışında kapsama hangi meslek gruplarının dahil edileceği merak konusu oldu. AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 3600 ek gösterge için toplanacak.

Haberler 24.01.2022 - 03:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelimeleri memurlar ve emekliler tarafndan çok yakndan takip ediliyor. Milyonlarca kiinin alaca maa etkileyecek ek gösterge ile ilgili çalmalar hzland. 3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili açklamalar art arda geldi. 3600 ek gösterge ve KDV düzenlemesi yeni haftada AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantsnda müzakere edilecek. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda toplanacak MYKda kripto para da konuulacak.

3600 ek gösterge ve KDV düzenlemesine ilikin son gelimeleri CNN Türk muhabiri Arda Erdoan aktard. Erdoan konumasnda u ifadeleri kulland:

AK Partide MYK toplantlar var. Cumhurbakan Erdoan Bakanlndan Pazartesi günü gerçekleecek o toplant. 3600 ek gösterge, KDV sisteminde sadeletirme ve kripto para ile ilgili önemli balklar müzakere edilecek MYK toplantsnda.

3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMES MASADA!

3600 ek göstergeye bakacak olursak çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl dier bakanlklarla teknik bir çalma sürdürüyor u aralar. Bütün statülerin, bütün gruplarn durumlar gözden geçirilecek. l müdürü, ube müdürü, hukukçular kamu avukatlar gibi personellerin ek göstergelerinde bir düzenleme yaplacak. Bu düzenlemenin geni bir perspektifte ele alnmas bekleniyor. Düzenlemede adalet duygusunu zedelemeden, statüler arasndaki farkllamay salayarak yaplmas masada. Yine bu 3600 ek gösterge ile ilgili gelinen son aama MYK toplantsnda deerlendirilecek.

KDV ORANLARI SADELEYOR

KDV oranlar da sadeleecek önümüzdeki dönemlerde. En kritik çalma bu denilebilir. Hali hazrda yüzde 1, yüzde 8 ve yüzde 18 orannda uygulanan Katma Deer Vergisiyle ilgili Gelir daresi Bakanl bir çalma yürütüyor. STKlarla, ticaret odalar ile görüülüyor. Toplantlardan yansmalar yine AK Parti Merkez Yürütme Kurulunda ele alnacak. Baz kalemlerde uygulanan farkl bir KDV söz konusu. KDVnin sadelemesi bu çalmann içinde.

Kripto para toplants da oldukça önemli. AK Parti Grup Bakanvekili Mustafa Elita, kripto para piyasasnn oyuncular ile bir araya geldi. Onlarn beklentilerini dinledi. O beklentiler arasnda. Kripto para piyasasnda bir vergilendirme olmamas, kripto para borsasnn effaflk ve gücen temeline oturmas gibi ifadeler yer ald. Yine o görümelerin yansmalar da MYK toplantsnda ele alnacak.

EK GÖSTERGE NEDR?

Yaplan çalmalarn odak noktasnda emekliler var. Unvan, snf, hizmet ve derecelere göre farkllk gösteren ek gösterge, bir baka adyla da katsay, devlet memurlarnn çalrken ki maalarnn, emekli ikramiyelerinin ve emekli maalarnn hesaplanmasnda uygulanan bir hesaplama yöntemi. Emeklilik maa ve ikramiyesi bu hesaba göre yaplyor.

EK GÖSTERGE NEDEN ÖNEML

Ek gösterge arttkça maa da artyor. Göstergesi 3600 olan bir memur, 2500 olana göre daha fazla emekli ikramiyesi ve emekli maa alyor. Yüksekokul bitiren, snava giren ve yeterlilik snavna göre atanan memurlarn ek göstergeleri 3600a kadar çkabiliyor. Maalar, emeklilik ikramiyeleri ve emekli maalar da artyor. Ayrca bu artlardaki memurlarn en düük ek göstergesi öretmen ve polislerden çok daha yüksek oluyor.

EK GÖSTERGENN ARTMASI NE ANLAMA GELYOR?

En basit haliyle maalarn ve ikramiyelerin artmas anlamna geliyor. Böylece öretmenler, polisler, hemireler yüksek maa ve ikramiye ile emekli olabilecek. 3600 ek gösterge, ikramiye ve maalara yüzde 20 ila 25 orannda art olarak yansyacak. Son maa güncellemeleri ile birlikte bunun da maalarda 120 lira ile 140 lira arasnda bir art anlamna geliyor. 3000 ek gösterge ile çalan bir öretmenin maa 3600 ek gösterge hakknn verilmesi ile birlikte 135 lira artacak.

Ana Sayfaya Git