37 ülkeye ihracat!

Muş'ta devlet desteğiyle kurulan 3 tekstil fabrikasından 37 ülkeye ihracat yapılıyor

Haberler 30.03.2021 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta giriimci iki arkada, devlet desteiyle kurduklar 3 tekstil fabrikasnda 600 kiiyi istihdam ederek 37 ülkeye ihracat yapyor.

Mutan 19 önce gittikleri stanbulda yllarca tekstil iiyle uraan Sedat Demir ve Mustafa Demirta, memleketlerine yatrm yaparak gençlere yeni istihdam alan oluturmaya karar verdi.

Kente dönen Demir ve Demirta, 4 yl önce çalma ve Kurumunun (KUR) desteiyle ikisi merkezde biri de Hasköy ilçesinde 3 tekstil fabrikas kurarak 600 kiiyi istihdam etti.

Demir, fabrikalarda ürettikleri mal, Türkiyede 1600 maazann yan sra 37 ülkeye sattklarn söyledi.

Günde 24 bin çocuk pijama takm üreterek kentin ekonomisine ylda 24 milyon lira katk saladklarn belirten Demir, unlar kaydetti:

37 ÜLKEYE HRACAT YAPILIYOR

Devletimizin desteiyle ilimizin ve bölgemizin kalknmas için gençlere yönelik iyi bir istihdam alan saladk. Üçüncü fabrikamz da açtk. Dördüncü fabrikamz açmak için çalmalarmz sürüyor. u anda 3 fabrikamzda 600 gencimiz çalyor. Bu sayy artrmak istiyoruz. Devletimizin katksyla açtmz fabrikalarmz ekmek kaps haline geldi.

Demirta ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde de tüm kurallara titizlikle uyarak üretime devam ettiklerini dile getirdi.

Babas ve 3 kardeiyle fabrikada çalan ehriban Yldz da Geçimimizi buradan kazandmz parayla salyoruz. Eer burada çalmasaydm evde otururdum. imdi meslek sahibi oldum. dedi.

Ana Sayfaya Git