4 bin kişiye istihdam yolu

Şanlıurfa'da 4 bin kişiye istihdam sağlayacak Gıda İhtisas OSB'de altyapı projeleri tamamlanıyor

Haberler 28.01.2021 - 04:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Ticaret ve Sanayi Odas Bakan brahim Halil Peltek, kentte 4 bin kiiye istihdam salamas planlanan Gda htisas Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) altyap projelerinin tamamlanma aamasna geldiini, yerli ve yabanc yatrmclar kente beklediklerini belirtti.

Peltek, yapt yazl açklamada, Türkiyenin en önemli tarm üslerinden biri olan ve GAPn bakenti olarak nitelendirilen anlurfada hükümetin hibe ve destek programlar kapsamnda devasa bir yatrmn daha hizmete girmeye hazrlandna dikkati çekti.

Yatrmcya ve i verene birçok muafiyet ve tevik imkan salayacak Gda htisas OSBnin kurucu ortaklarnn Valilik, Büyükehir Belediyesi, Ticaret Borsas ve Ticaret Odas olduunu hatrlatan Peltek, kentin kurum ve kurulularnn koordineli ekilde çalma yaptn dile getirdi.

GIDA HTSAS OSBDE ALTYAPI PROJELER

Sanayi bölgesindeki altyap projelerinin tamamlanma çalmalarnn hzlandn vurgulayan Peltek, unlar kaydetti:

nallah en ksa sürede tüm altyap projelerimizi tamamlamayarak yatrmclarmza tüm parselleri tahsis etmeyi, buna bal olarak da yerel ürünleri markalatrmay ve bölgedeki istihdam artrmay amaçlyoruz. Yatrmclarmza önemli bir potansiyel ve küresel rekabet ortamnda avantaj salayan anlurfa Gda htisas OSBye büyük bir ilgi var. Türkiyede tarm potansiyelinin youn olduu ehrimizde, katma deerli ürünleri üretmek üzere yerli ve yabanc tüm yatrmclarmz bekliyoruz. 2017 ylnda Sanayi ve Teknoloji Bakanl tarafndan onaylanan, altyap yapm ilerinde kaz, dolgu ve patlatma çalmalar ile yol yapm çalmalar süren, toplam 235 hektarlk alanda 86 sanayi parseli bulunan anlurfa Gda htisas OSBde, 4 bin kiilik istihdam ve yerel ürünlerin markalatrlmas hedefleniyor. Aralarnda tahin helva, fstk ileme ve paketleme, domates ve biber salças, gda paketleme gibi firmalarn bulunduu 12 firmaya yer tahsisi yaplan anlurfa Gda htisas OSBde, 4000 metreküplük atk su artma tesisi ve toplam 9 kilometrelik imar yollarnn altyap inaat süreci devam ediyor.

Ana Sayfaya Git