4 çocuk annesi yıllarca çalıştı, devlet desteğiyle kendi atölyesini kurdu

Bingöl’de yaşayan ve yıllarca tekstil atölyelerinde çeşitli görevlerde çalışan 4 çocuk annesi Hatice Anşin, devlet desteğiyle çoğunluğu kadın olmak üzere 60 kişiyi istihdam eden kendi atölyesini kurdu.

Haberler 04.09.2020 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Bingölde yaayan 4 çocuk annesi Hatice Anin (52), uzun yllar tekstil atölyesinde çaltktan sonra kendi iini kurmaya karar verdi. çeitli aratrmalar yaparak devlet desteine bavuran anne Anin, KUR ve KOSGEB desteini alarak ie koyuldu ve ilk etapta çounluu kadn olmak üzere 60 kiiyi istihdam etti. lçelerde tekstil atölyelerinin kuruculuunu da yapan Anin, kendisine 250 kiiye istihdam salama hedefi koydu.

Uzun yllar tekstil hayatnn içinde yönetici olarak çaltn anmsatan Hatice Anin, Karlova ve Solhan ilçelerindeki tekstil atölyelerinde de baarlar saladm. Bu baarlar sonucunda KUR ve KOSGEBden faydalanarak bu tekstil atölyesini kurdum. çounluu kadnlar olmak üzere 60 kii ile bu yola çktm. Bunu baaracamza inandmz için uan ki hedefim ise 250ye yakn kiiyi istihdam etmek dedi.

Atölyesinde pandemi nedeniyle cerrahi önlük üretimi yapan Anin, nallah iyi olacan da düünüyorum. uan atölyemizde cerrahi önlükler üretiyoruz, pandemi nedeniyle. Tabi aklmda alternatif üretimler de var. Penye üzerine veya bu süreç devam ederse maske çalmalar da olacak ama uan cerrahi önlükleri üretiyoruz. Farkl alanlara da yöneleceiz eklinde konutu.

Anneye kzlar da destek oluyor

Annesine kz kardeiyle birlikte maddi ve manevi yardmc olan Hevin Anin ise, 21 yandaym, tekstil atölyesinde annemle birlikte çalyoruz. maddi ve manevi olarak her zaman onun yanndaym. Elimizden geldiince hem ev ilerini birlikte yapyoruz hem de tekstil ilerini yapyoruz. nallah güzel günleri annemle birlikte göreceiz. Burada 60 kii çalyoruz. KURdan da destek alyoruz zaten. çalan saysn arttrmay düünüyoruz inallah hem onlar hem de biz buradan ekmeimizi kazanacaz ifadelerini kulland.

Evinin ekonomisine katk sunmak için Hatice Anin ile birlikte yola çkan 3 çocuk annesi Yasemin Arslanta da, Hatice hanmla birlikte çalyoruz, bu yola ba koyduk diyebiliriz, el ele verdik. u an burada 60 kii ile birlikte çalyoruz. Burada hedefimiz çok sayda insan istihdam etmek ve baaracamz da biliyorum kadn olarak. Allahn izniyle güzel olacak diye konutu.

Ana Sayfaya Git