40 metrekareden dünyaya ihracat

Diyarbakırlı Ahmet Çeçen, yakınlarından aldığı borçlarla kurduğu 80 metrekarelik bir dükkanda yurt dışına satış yapmaya başladı.

Haberler 22.11.2017 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl Ahmet çeçen, yaknlarndan ald borçlarla 80 metrekarelik bir dükkan tuttu. Burann yarsn sata ayran çeçen, dier yarsn da imalathane olarak kullanmaya balad. Ksa sürede tannan çeçen, el emei ürünlerini yurt dna da göndermeye balad. çeçen, imalathanesini büyütüp gençlere istihdam olana salamak istiyor.

Ahmet çeçen, uzun yllar yokluk içinde yaamn sürdürdü. Girdii birçok iten ya çkarlan ya da ayrlmak zorunda kalan çeçen, arkadann marangoz atölyesine giderek bir süre onu izledi.

mkanszlklar durdurmad!

Daha sonra el iine yatkn olduunu anlayan çeçen, zaman kaybetmeden 80 metrekarelik bir dükkan kiralad. Maddi imknszlklar nedeniyle yaknlarndan borç alarak dükkan tutan çeçen, burann bir ksmn sat dier ksmn da imalathane olarak kullanmaya balad.

Yapt süs eyalar ve çeyiz sandklarn ksa sürede satan çeçen, çaltrmak üzere yanna iki kii ald. Günde 10 taneye kadar sandk üreten çeçen, yannda çalanlarn vastasyla yapt ürünleri sosyal medyada da sergilemeye balad. çeçenin yapt ürünleri görenler Fransa, Almanya, ngiltere, Azerbaycan ve Iraktan sipari vermeye balad. çeçen, yerinin kendisine yetmediini, imkan salanmas durumunda i yerini büyütüp gençlere de istihdam olana salamak istiyor.

Ald borçlarla imalathane kurdu

Yapt ürünlerle ilgili HA muhabirine açklamalarda bulunan Ahmet çeçen, daha önce Diyarbakr piyasasna baktnda imalat adna hiçbir i yerinin olmadn gördüünü söyledi.

Bu ürünlerin hep Bursa, stanbul, Kayseri gibi yerlerden geldiine dikkat çeken çeçen, kendisinin de bu ürünleri yapabileceine karar vererek küçük küçük parçalar yaparak bu ie giritiini dile getirdi. Baardn görünce iini büyütmek için kollar svadn aktard.

Büyümek istiyoruz

çeçen konumasnda, u anda kirli çamar sepetleri, puf olsun, çeyiz sandklar olsun benzeri eyleri burada üretiyoruz. Bunlar genellikle buradaki toptan olarak bütün maazalara satyoruz. Bunun yannda sosyal medyada da paylayoruz, böylelikle ürünlerimizi tüm dünya görebiliyor. Ürünlerimizi Fransa, Almanya, Azerbaycan, Irak gibi ülkelere gönderiyoruz. Mesela biraz önce yaptmz ürünleri Kerküke de gönderdik siparilerimizi. Buray ilk açtmda nakit skntmz vard. Bu nedenle arkadalarmzdan nakit borç aldm buray açtm. Buras bize yetmiyor, mekan küçük geliyor. Bu nedenle üretimimiz de kstl oluyor. Bize imkan salanrsa daha büyük iler baaracamza ve daha fazla istihdam salayacamzn kanaatindeyim dedi.

Ana Sayfaya Git