45 metrelik köprü yapılacak

Diyarbakırlı hayırsever iş insanı Çermik ilçesinde 45 metre uzunluğunda köprü yaptıracak

Haberler 31.07.2021 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl hayrsever i insan Cuma Yldz, imzalanan protokol ile çermik ilçesinde 45 metre uzunluunda köprü yaptracak.

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, Valilik makamnda düzenlenen programda hayrsever i insan Cuma Yldzn kardei ve vekili Yakup Yldz ile köprü yapm için protokol imzalad.

Protokol kapsamnda çermikte Karakaya-Pamuklu mahalleleri arasna ina edilecek 45 metre uzunluundaki köprü ile Koruda-Kömürcüler, eyhandede-Bayat-çukurelma grup yollar birbirine balanacak ve bu yollar kullanacak vatandalarn 60 kilometre daha az yol katetmeleri salanacak.

Karalolu, yapt açklamada, bugüne kadar cami, okul ve spor tesisi protokolü imzaladklarn fakat köprü protokolü hiç imzalamadklarn belirtti.

UZUNLUU 45 METRE

Uzunluu 45 metre olacak köprünün Koruda-Kömürcüler ile eyhandede-Bayat-çukurelma grup yollarn birbirine balayacan dile getiren Karalolu, Köprü bu iki grup yolu birbirine balarken köyler arasndaki mesafeyi de 60 kilometre ksaltm olacak. Bölgedeki köylerde 6 bin 600 vatandamz yayor. Bu vatandalarmz inallah bu yeni yaplacak köprüden istifade edecek. dedi.

Belediyedeki teknik ekiplerin belirledii maliyetin 7 milyon 298 bin lira civarnda olduunu dile getiren Karalolu, hayrsever i insan tarafndan bu bütçenin aktarlmas ile ihalenin yaplacan aktard.

Karalolu, bütün teknik ve hukuki sorumluluklarn Büyükehir Belediyesinde olacan ifade ederek, Köprü bittikten sonra çevre yollarn ve balant yollarn asfalt çalmalarn da Büyükehir Belediyesi olarak üstlenmi olacaz. diye konutu.

Köprünün bölge insanna sunaca katkya deinen Karalolu, Böylelikle çevredeki köylere daha konforlu bir ulam salam olacaz. Hem de mesafeleri çok ksaltm olacaz. Akaryakttan da tasarruf edilerek araçlarn daha az ypranmasn salayacak önemli bir hayr, önemli bir i. nallah 300 günde bitirip halkn hizmetine sunmu olacaz. Cuma Yldza çok teekkür ediyorum. Allah kazancn artrsn. Yurt dna gitmi ama memleketini unutmam. ifadelerini kulland.

Yakup Yldz da köprünün çermik ve Diyarbakra hayrl olmasn diledi.

Protokol imza törenine çermik Kaymakam Ramazan Polat da katld.

Ana Sayfaya Git