47 milyonluk yatırım

Mardin'in Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam "Kaynaklar halka hizmet olarak giderse Kızıltepe'de yapılamayacak hiçbir şey yok. Salgına rağmen hem borcumuzu ödedik hem belediyenin asli işlerini gerçekleştirdik. Bununla birlikte ilçemize yatırım da yaptık"

Haberler 27.05.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde görevlendirme yaplan Kzltepe Belediyesi, 47 milyon liralk yatrmla ilçeyi örnek belediyecilik hizmetlerine kavuturdu.

Kzltepe Belediyesine 4 Kasm 2019da belediye bakan vekili olarak görevlendirilen Kzltepe Kaymakam Hüseyin çam, ilçeyi hak ettii hizmetlere kavuturmak için hummal çalma yürüttü.

Bata alt ve üst yap olmak üzere ihmal edilen sorunlar gündemine alan çam, bunlar hayata geçirilen projelerle bir bir çözüme kavuturdu.

Yollarda asfalt çalmas yaplan, kaldrmlar yenilenen ilçe ksa sürede modern bir görünüme kavutu.

ALT VE ÜST YAPI çALIMALARI

lçede bu kapsamda 121 kilometrekare asfalt, 11 kilometre parke ta döendi, 60 kilometre parke onarm yapld, 25 kilometre scak asfalt serimi, 140 bin metrekare kaldrm, 94 bin metrekare oluk ve 76 bin metre kare bordür çalmas yapld.

Silindirle sktrlm beton ile 3 kilometre yol çalmas yapld, alt yap çalmalarnda ise toplamda 15 bin metre yamur suyu tahliye borusu döendi.

Kzltepe Belediyesi 2 hal motifli caddeyi vatandalarn hizmetine sundu. Biri 220, dieri 700 metre uzunluunda, hal motifleri ile bezenen iki cadde büyük ilgi gördü.

lçede 500 bin çiçek tohumunu toprakla buluturuldu, çocuklar için özel günlerde çizgi film kostümlü maskotlarla kortej düzenlendi.

SOSYAL DESTEKLER

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle evlerinde kalan çocuklara 100 Temel Eserden oluan 11 bin kitap ve krtasiye malzemesi datld.

nternet eriiminde sorun yaayan ve evde yeterli imkan olmayan örencilere EBA hizmeti vermeye balayan Kzltepe Belediyesi, kadn ve yaam merkezleri ile ilçede yer alan internet kafeleri örenciler için EBA destek noktalarna dönütürdü.

lçede bu sayede 180 bilgisayar ile uzaktan eitime destek saland.

Kzltepe Belediyesi Giyim Bankasndan 23 bin kiinin giyim ihtiyac karland, 29 bin aileye gda yardm yapld, vatandalara günlük 750 litre çorba ikram edildi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamnda 350 bin maske ve 2 ton el dezenfektan datld, temizlik için de yaklak 250 ton çevre dezenfektan kullanld.

lçede ilk olacak Kzltepe Spor Kompleksi ile yar olimpik havuz, voleybol, tenis ve futboldan oluan 5 semt sahasnn yapm sürüyor.

Kzltepede 47 milyon liralk 38 projeyi hayata geçiren Belediye Bakan Vekili çam, bir yandan belediyenin borcunu öderken bir yandan da belediyede çalan içilerin maan artrd.

KAYNAKLAR HALKA HZMET OLARAK GDERSE YAPILAMAYACAK HçBR EY YOK

Belediye Bakan Vekili Hüseyin çam, AA muhabirine yapt açklamada, Kzltepenin ticaret ve salk alannda bölgeye hizmet veren, kullanlabilir 1 milyon dönümün üzerinde verimli tarm alanlar ve sanayisiyle Türkiyenin önemli ilçelerinin banda geldiini söyledi.

Kzltepe hem nüfusu hem tarma dayal ekonomisiyle bölgenin lokomotifi. diyen çam, belediyeye görevlendirilmesi ile ilçede youn bir çalma balattklarn belirtti.

çam Kzltepede hala, u kadar yol yaptk, u kadar kaldrm yaptk diyoruz. Aslnda bu yatrmlarn yllar öncesinde bitmi olmas gerekiyordu. u anda daha fazla istihdam, hayat standartlarn daha fazla yükseltmeyi konumamz gerekirken hala üst yapdan bahsediyoruz. hmal edilmi bir noktadayz. diye konutu.

lçede 160 krsal mahallenin olduunu, belediye sorumluluundaki köy içi yollarda 160 mahalleden sadece 8inin yapldn, geriye kalan köylerde yollarn ya yarm kaldn ya da hiç çalmalara balanmam olduunu anlatan çam, bu yl en az 52 köyün üst yapsn yapacaklarn kaydetti.

çam, 2023 sonunda Kzltepede krsal mahallelerde üst yaps yaplmam hiçbir noktamz kalmayacak. Kzltepe eittir çamur, toz denklemini, Kzltepe eittir yaamdan zevk alnan ilçe olarak deitirmek istiyoruz. dedi.

Bir yandan salgnla mücadele ettiklerini bir yandan da aldklar tedbirlerle çalmalar ihmal etmediklerini aktaran çam, kadn istihdamna katk sunma, merkez ve krsal mahallelere semt sahas, tenis kortu, yüzme havuzu kazandrma çalmalarnn sürdüünü bildirdi.

Belediye çalanlar arasndaki maa farklln gidermek için de düzenleme yaptklarn, bu düzenleme ile en düük ücretin 4 bin 250 liraya ulatn aktaran çam, ayn ii yapanlar arasndaki adaletsizlii ortadan kaldrdklarn belirtti.

MAKAS FARKINI KAPATACAIZ

çam, belediyenin ihtiyaçlarn iyi belirleyerek, gelen kaynaklar bu dorultudaki çalmalar için planlandklarn belirterek, öyle konutu:

Gelen kaynaklar halka hizmet olarak kullanarak aradaki makas farkn kapatacaz. Bu hizmetler ekstra kaynaklarla yaplmyor. Bu hizmetler belediyenin kaynak ve imkanlaryla yaplyor. Kaynaklar halka hizmet olarak gederse Kzltepede yaplamayacak hiçbir ey yok. Bununla birlikte mali tablolarmzda da düzeltmeler yaptk. Belediyemizin piyasaya, personeline borcu bulunmamakta. Devraldmz borcu da çok daha altna getirdik. Belediyenin 2020 yl sonuna kadar toplam ödemi olduu para 106 milyon lirann üzerinde. Salgna ramen hem borcumuzu ödedik hem belediyenin asli ilerini gerçekletirdik. Bununla birlikte ilçemize yatrm da yaptk.

Ana Sayfaya Git