48 bin tır şoförü alınıyor

Kanada Kamyoncular Birliği, tır taşımacılığı sektöründe ülke genelindeki sürücü ihtiyacının 48 bin kişiyi bulduğunu açıkladı

Haberler 27.06.2018 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kanadada, yllk maalar 80 bin Kanada dolar (283 bin Türk liras) civarnda olmasna ramen çalma artlarnn zorluu nedeniyle tr oförü aç had safhaya ulat.

Kanada Kamyoncular Birliinin açklamasna göre, tr tamacl sektörünün ülke genelindeki sürücü ihtiyac 48 bin kiiyi buldu.

New Brunswick eyaletinde çok sayda tamaclk irketi, zorlu yaam ve çalma koullar yüzünden uzun mesafe sürücüsü bulamamaktan yaknyor.

Dolgun olan ve her geçen gün artan ücretler de bu soruna çare olamyor. e yeni balayan bir tr sürücüsü yllk ortalama 80 bin Kanada dolar (283 bin Türk liras) kazanyor. Bu ücret baz yerlerde 100 bin Kanada dolarna (354 bin Türk liras) kadar yükseliyor.

- Göçmen sürücü program

Atlantik Eyaletleri Kamyoncular Dernei tarafndan da teyit edilen tr sürücüsü ihtiyac için New Brunswick eyalet hükümeti göçmen sürücü program balatt.

2015-2017 yllarn kapsayan dönemde yabanc ülkelerden 390 sürücünün eyalette ie balatld Atlantik Göçmenlik Pilot Projesiyle ngiltere, Bulgaristan, Polonya, Ukrayna ve Güney Afrikadan sürücüler istihdam edildi.

Proje yetkilisi Robert Trites, programda yaadklar en büyük sorunun, sürücülerin ikametlerini aldktan sonra Ontarioya ya da bat eyaletlerine gitmeleri olduunu ifade etti.

Trites, sürücülerin genellikle 10-12 gün aralksz çaltklarn, ardndan da 3-4 gün dinlendiklerini belirterek, artlar açsndan gerçekten çekici bir endüstri deil. nsanlar bu kadar uzun süre evlerinden uzak kalmak istemiyor. dedi.

- var, çalmak isteyen yok

Kanada Kamyoncular Birlii, ülkede 2024 ylna kadar karlanmas gereken tr sürücüsü ihtiyacnn 48 bin olduunu açklad.

New Brunswickte irketi bulunan Al Whittaker ise unlar kaydetti:

Sorunun ne kadar önemli olduunu anlatamyoruz. nsanlarn satn aldklar her ey ama her ey kamyonla geliyor. 30 yldr bu ii yapyoruz ve yeni eleman bulmamz çok zor. u an sahip olduumuz en iyi sürücü 74 yanda ve her hafta maksimum saat çalyor. Baka bir sürücümüz 72 ve bir dieri 64 yanda. Sadece bu gece eyalet geneline 81 ayr yükümüz var ama sürücü yok.

- Bekar gençler için cazip

Kanada Ulatrma Eitim Merkezleri kurucusu John Beaudry, tr sürücüsü ücretlerinde ylda yaklak yüzde 10 art olduunu bildirdi.

Uzun mesafe sürücülerinin ie baladklar ilk yldan sonra senede 100 bin Kanada dolar kazanabildiini ancak bu parayla bile talebi karlamak için yeterli oförlerinin olmadn söyleyen Beaudry, Kamyonlar park halinde. ifadesini kulland.

Tr oförlüünün gençler ve bekarlar için ilk aamada cazip geldiini, hem iyi para kazanp hem de farkl yerler gördüklerini anlatan Beaudry, Ancak zamanla aile kuran insanlar için artlar zorlayor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git