4/C'den 4/B'ye geçenler Bakanlar Kurulu kararını bekliyor

Hükümetin yaptığı düzenlemeyle 4/C statüsünden 4/B statüsüne geçirilen yaklaşık 26 bin çalışan, kurumlarındaki pozisyonlarının belirleneceği Bakanlar Kurulu kararını beklemeye başladı

Haberler 18.01.2018 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümetin yapt düzenlemeyle 4/C statüsünden 4/B statüsüne geçirilen yaklak 26 bin çalan, kurumlarndaki pozisyonlarnn belirlenecei Bakanlar Kurulu kararn bekliyor.

Memur-Sen Genel Bakan Yardmcs Hac Bayram Tonbul, olaanüstü hal kapsamnda yaymlanan 696 Sayl Kanun Hükmünde Kararname ile kamuda 4/C statüsünde çalanlarn 4/B statüsüne geçirildiini anmsatt.

Uygulamaya 2 Ocak itibaryla giren düzenlemenin, özelletirilen kurum ve kurululardan gelen 23 bin ve Türkiye statistik Kurumu (TÜK) ile Yüksek Seçim Kurulundaki 3 bin çalan olmak üzere toplam 26 bin kiiyi ilgilendirdiini belirten Tonbul, unlar kaydetti:

4/Cden 4/Bye geçen çalanlar için kanun hükmünde kararname kadar 3 ay içerisinde yaymlanmas gereken Bakanlar Kurulu karar da önemli. çünkü, bu arkadalarn kurumlarndaki pozisyonlar Bakanlar Kurulu kararyla belirlenecek. 4/Cden 4/Bye geçenler Bakanlar Kurulu karar çkana kadar eski maalarn almaya devam edecek. Bakanlar Kurulu karar çktktan sonra bu arkadalarmza fark tazminatlar geriye doru ödenecek.

- Mart ayndaki KPDKde taleplerimizi gündeme getireceiz

Tonbul, Memur-Sen olarak 4/Clilerin 4/B statüsüne geçirilmesinin takipçisi olduklar gibi ilgili Bakanlar Kurulunun da takipçisi olacaklarn vurgulayarak, unlar söyledi:

4/C statüsünün tamamen tarihe karmasndan ötürü memnuniyet duyuyoruz. Bu admn atlmasn salayan Cumhurbakanmz bata olmak üzere, Babakanmz ile çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanmza ayr ayr teekkür ediyoruz. Bu aamadan sonra 4/C statüsünden 4/B statüsüne geçirilenlerin hem mali yönden hem de sosyal yönden daha iyi koullarda çalmalar için elimizden geleni yapmaya devam edeceiz. Sosyal haklarda nasl iyiletirmeler yaplaca, tayin, terfi ve atamalar ile kurumlar arasnda geçiler gibi hususlar yakndan takip edeceiz. Mart aynda toplanacak Kamu Personel Danma Kurulunda (KPDK) bu konudaki talep ve düüncelerimizi gündeme getireceiz.

Ana Sayfaya Git