4/C'lilerin 4/B kadrosuna alınması kararı

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul "Yaklaşık 23 bin kişiyi ilgilendiren bu düzenlemeyle çalışanların hem gelirleri artacak hem de özlük hakları genişleyecek"

Haberler 06.12.2017 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memur-Sen Genel Bakan Yardmcs ve Enerji Bir-Sen Genel Bakan Hac Bayram Tonbul, 4/Clilerin 4/B kadrosuna alnmas kararyla ilgili, Yaklak 23 bin kiiyi ilgilendiren bu düzenlemeyle çalanlarn hem gelirleri artacak hem de özlük haklar genileyecek. dedi.

Tonbul, kamudaki 4/Clilerin 4/B kadrosuna alnmasnn Memur-Senin toplu sözleme talepleri arasnda yer aldn anmsatt.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan 4/Clilerin 4/B kadrosuna alnaca açklamasnn, imzalanan toplu sözlemenin bir maddesinin daha hayata geçirilecei anlamna geldiini belirten Tonbul, unlar kaydetti:

4/B STATÜSÜNA ALINMASI

Yaplacak düzenleme sayesinde 4/Clilerin en bata statüleri deiecek, memur olacaklar. Bununla birlikte ek ödemelerinde sorun vard. Ek ödemelerindeki bu sorun bu düzenlemeyle çözülecek. Artk sözlemeli personelin ald ek ödemeden mevcut 4/Cliler de faydalanm olacak. Dolaysyla yaklak 23 bin kiiyi ilgilendiren bu düzenlemeyle çalanlarn hem gelirleri artacak hem de özlük haklar genileyecek.

Tonbul, 4/Cli çalanlardan ilkokul mezunlarnn destek personeli, dier eitim düzeyindekilerin ise büro personeli olarak istihdam edilmesinin yaadklar problemin yüzde 90 orannda çözülmesi anlamna geldiini ifade ederek, Gelecekte daha farkl admlarn atlacana inanyoruz. Bata Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan olmak üzere düzenlemede katks olan herkese çok teekkür ediyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git