5 bin engelliye atama müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Engelli kardeşlerimizin atamasıyla ilgili çalışmalar yaptık, ilk etapta 2 bin 500 engellinin atamasını gerçekleştirdik. Şimdi mart ayında 2 bin 500, eylül ve ekim ayında da yine 2 bin 500 kardeşimizi atayacağız." dedi.

Haberler 29.01.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tunceli Valiliini ziyaretinin ardndan Tunceli Kültür Merkezindeki AK Parti Tunceli l 5. Kadn Kollar Olaan Kongresine katlan Sarerolu, merkez giriinde kadnlarca çiçeklerle karland. Taerondan kadroya geçen kadnlar Sareroluna sarlarak, kendisine teekkür etti.

Sayg duruunda bulunulmas, stiklal Marnn okunmasyla balayan kongrede, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ve Babakan Binali Yldrmn kongre için gönderdii tebrik mesajlar okundu.

Bakan Sarerolu, kongrede yapt konumada, menfaat için deil Allah rzas için hizmet ettiklerini söyledi.

Tunceliye parti olarak önem verdiklerini ifade eden Sarerolu, unlar dile getirdi:

nallah bundan sonra önümüzde engel brakmayacaz, her engeli sizden aldmz güçle aacaz. 15 yldr milletimize hizmet etmek için çaba sarf ediyoruz. Dousundan batsna, kuzeyinden güneyine ça atlam bir Türkiye var. 23 milyar IMF borcunu sfrlam bir Türkiye var. Her yerde, 81 ilimizde dokunmadk santimetrekare yok. nallah bu sinerjiyle, milletten alacamz güçle daha iyisini yapmak için çalacaz. çok büyük hayallerimiz, hedeflerimiz var. 2023 diyoruz, bunlar bouna demiyoruz. Etrafmz ate çemberi, 15 yldr bu güçlü yürüyüümüzün nelerle engellendiini biliyorsunuz. Partileri kapatma davas, 17-25 Aralk, 7-8 Ekim olaylarn hep birlikte yaadk.

Sarerolu, çok zor günler geçirdiklerini, milletin inanc ve güveni sayesinde zor günleri atklarn belirterek, millet için hizmet etmeye devam ettiklerini dile getirdi.

FETÖnün 15 Temmuz hain darbe giriimine deinen Sarerolu, 15 Temmuz öylesine haince planlanmt ki tek hesaba katmadklar milletimizdi. Yine 81 ilimizde 29 gün nöbetler tutuldu. 15 Temmuz akam tüm Türkiye ile balantlar kurulmutu, o gün Tuncelide gördüümüz fotoraf muhteemdi. O gün Cumhurbakanmzn çarsyla milletimizin sokaa çkmasayd, bugün burada birlikte deildik. çok korkunç planlar vard, milletimiz bu planlar bozdu. diye konutu.

- Tuncelide 2 bin 500 kiiye istihdam imkan

Karlarna engel çkarmak isteyenlerin yine milletin tokadyla karlaacan aktaran Sarerolu, millete layk olmak için var güçleriyle çaltklarn anlatt.

Sarerolu, Her gece yatmadan önce tüm günün muhasebesini yaptklarn söyleyerek, öyle devam etti:

Rabbim u 6 aylk süreçte güzel iler yapmay nasip etti. Bundan sonra toplumun tüm sorunlaryla alakal engelli, çiftçi, yal, herkesle ilgili güzel çalmalar yapmaya devam edeceiz. Taeron sorununu gündemden kaldrdk. Tuncelide bin 100 kii kadroya alnacak. Türkiyedeki 1 milyon 20 bin kardeimizden hiç kimse darda braklmamtr. Önümüzdeki süreçte isizlik oranlarnn aaya çekilmesi, istihdam orannn arttrlmas için çalmalarmz arttracaz. Bu anlamda Tunceli de çalmalarmzn merkezi olacak. Biliyorsunuz iki atölye çalmas var. 5 ilçede de bu atölyeler açlacak, yaza kadar 2 bin 500 kardeimize istihdam salayacaz.

- çalan kadnlara 400 lira çocuk bakm destei

Sarerolu, kente kurulan atölyelere halktan destek olunmasn istedi. Kadnlarn çalma hayatnda yer almasn önemsediklerini ifade eden Sarerolu, unlar kaydetti:

Kadnlarn çalma hayatnda yer almas çok önemli. Bu atölyelerde yer alacak kadnlarn 2-4 ya aras çocuklar varsa, bunlara 400er lira destek vereceiz. Yeter ki çocuklarmzn ihtiyaçlar, masraflar karlansn. stihdam ile ilgili teviklerimiz var. 15 yldr una inandk, Kadn güçlü olursa aile güçlü olur, aile güçlü olursa Türkiye güçlü olur. dedik. Politikalarmz bu çerçevede gerçekletirdik. Engelli kardelerimizin atamasyla ilgili çalmalar yaptk, ilk etapta 2 bin 500 engellinin atamasn gerçekletirdik. imdi mart aynda 2 bin 500, eylül ve ekim aynda da yine 2 bin 500 kardeimizi atayacaz.

Ana Sayfaya Git