5 bin kişi istihdam edilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kredi desteği ve esnaf katkısıyla yapımına başlanan 501 dükkanlı Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi sayesinde yaklaşık 4 bin 500 kişi istihdam edilecek.

Haberler 10.07.2020 - 01:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde mevcut sanayi sitesinin ihtiyaca cevap vermemesi üzerine bir araya gelen bir grup küçük esnaf, yeni sanayi sitesi kurulmas için Bingöl 3. Ksm Küçük Sanayi Sitesi Yap Kooperatifini kurarak talep toplamaya balad.

Ksa sürede 501 üyeye ulaan ve yeni sanayi sitesinin kurulmas için kredi ile yer temini arayna giren kooperatif üyeleri, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmazn da desteiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanl nezdinde yaplan giriimlerde site için gerekli kredi ve uygun araziyi temin etti.

Yatrm destek kredisinin bulunmasyla hemen ie koyulan kooperatif üyeleri, 11 Temmuz 2018de iin ihalesini gerçekletirdi ve Bingöl-Mu kara yolunun 11. kilometresinde 7 Eylül 2018de 501 dükkann yapmna baland.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlnca salanan, 2 yl ödemesiz ve 13 yl geri ödemeli yüzde 70 kredi destei ve yüzde 30 üye katks ile yaplacak 280 milyon lira keif bedelli projenin 2022 ylnn 10. aynda tamamlanmas öngörülüyor.

Bingöl 3. Ksm Küçük Sanayi Sitesi Yap Kooperatifi Bakan Murat Klç, yeni sanayi sitesinin alt yaps ve sosyal donatlar sayesinde üyelerinin daha salkl ortamlarda çalacan söyledi.

Siteyle ilin ve ülkenin geliimine katk sunacaklarn kaydeden Klç, 1. ve 2. ksm sanayi sitelerimiz yüzde 100 doluluk oranna ulamt. 2015te kooperatifimizi kurduk. Mera olan 730 dönümlük arazimizi aldk. 2018de ihalemizi yaptk. hale bedelimiz 280 milyon lira. yeri saymz 501dir. Bu i yerlerimiz 150, 300 ve 450 metrekareden oluuyor. Sanayi sitemizi 2022de tamamlamay hedefliyoruz. dedi.

Projenin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlnn tek seferde ihaleye çkard en büyük küçük sanayi sitesi projesi olduunu aktaran Klç, yeni sitenin istihdam bata olmak üzere bölgesel gelimeye katk salayacan belirtti.

- Yaklak 4 bin 500 kii istihdam edilecek

Yeni sanayi sitesinde mobilya imalat ve tamirat için 184, oto tamircilii için 137, metal ileri için 129, PVC ve alüminyum dorama için 36, çini ve seramikçilik için 15 dükkan bulunacan bildiren Klç, sanayi sitesinin Bingöl ve ülke ekonomisine büyük katklar olacan aktard.

Sanayi sitesiyle kentin büyük avantaj salayacan ifade eden Klç, öyle devam etti:

Buradaki istihdam ve üretimle sadece Bingöle deil, yurt dna da açlmay ve buradan ihracatn balayacan düünüyoruz. naat çalmalar olanca hzyla devam ediyor. Kaba inaat olarak yüzde 60 seviyelerinde. Proje bittiinde yaklak 4 bin 500 kii istihdam edilecek, ilimize büyük katks olacak. limizin yan sra ülkemiz kazanacaktr. Projemizin bu aamaya gelmesinde emei geçen bata Sanayi ve Teknoloji Bakan Sayn Mustafa Varank, iin bandan beri yanmzda olan Sayn Cevdet Ylmaz, Sayn Valimiz Kadir Ekinci, Sanayi ve Teknoloji l Müdürümüz Mesut lhan ile yardmlar olan bütün kurum ve kurululara teekkür ederim.

- stihdam saysn iki katna çkarmay planlyoruz

PVC sektöründe faaliyet gösteren plastik kap ve pencere imalat yapan kooperatif üyesi Cihat çelik de daha önce baka bir firmada çrak olarak ie baladn, ardndan kendi iini kurduunu aktard.

çelik, Burada küçük bir atölyemiz var, 8 personel ile çalyoruz. Yeni sanayi sitesinde daha geni daha ferah bir yerimiz olacak. Bu küçük atölyede 8 kii çalyoruz. Yeni yerimize geçtiimiz zaman istihdam saymz iki katna çkarmay planlyoruz. Böylece yeni yerimizde üreterek hem ilimize hem de ülkemize katk sunmaya çalacaz. Emei geçenlerden Allah raz olsun. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git