5 bin kişi istihdam edilecek

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediye Başkanlığında tarafından nitelikli iş gücünü artırmak ve firmaların personel ihtiyacını karşılamak amacıyla düzenlenen ‘Yeni iş, kariyer istihdam merkezi’ projesi kapsamında yapılan protokol imza töreninde konuşan Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikçi, “İnşallah protokolümüzün imzalanmasıyla birlikte her sene binlerce Diyarbakırlı kardeşimizin istihdam merkezimiz aracılığıyla eğitim almasını ve donanım kazanmasını sağlayacağız ”dedi.

Haberler 16.10.2021 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nitelikli i gücünü artrmak ve firmalarn personel ihtiyacn karlamak amacyla gerçekletirilen proje kapsamndan Yeniehir lçe Belediyesi, Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii (DESOB), Dou Güneydou Sanayici ve nsanlar Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSFED), Diyarbakr Mesleki Eitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakf (MEKSA) ve lçe Milli Eitim Müdürlüü arasndan kariyer merkezi ibirlii protokolü imzaland. Yeniehir lçe Belediyesi toplant salonunda yaplan törene Yeniehir lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikçi, lçe Milli Eitim Müdürü Eyüp Uçak, DESOB Bakan Alican Ebedinolu, DOGÜNSFED Bakan Aziz Özklç, MEKSA Bakan Sertaç Ik ile çok sayda kii katld.

mza töreni öncesi açklamalarda bulunan Yeniehir lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikçi, Diyarbakrn bir istihdam merkezi, bir sanayi merkezi, bir turizm merkezi haline gelmekle birlikte istihdam noktasnda, isizlik noktasnda da önemli problemleri olan bir kent olduunu söyledi.

DYARBAKIRDAK STHDAM OLANAKLARINA KATKI SUNMAK STYORUZ

Diyarbakrda çok ciddi istihdam olanaklar olduunu aktaran Kaymakam Beikçi, Gerek organize sanayi bölgemizde gerek tekstil ihtisas organize sanayi bölgemizde gelerek kurulum çalmalar devam eden lojistik merkezimizde her gün yeeren, filizlenen, yeni ticarethanelerimizde Diyarbakrda çok ciddi istihdam olanaklar ortaya çkyor. Bu istihdam olanaklar ortaya çkarken bir yandan da sanayicimizin, iverenimizin ihtiyaç duyduu vasfl eleman noktasnda da bir açn olduunu görüyoruz. Bizler de Yeniehir Belediyesi olarak bu sektörde çok önemli pozisyonlar olan, gerek esnaf ve zanaatkarlar odalar birliimizde, gerek i adamlar derneimizde, gerek MEKSA Vakfmzda Yeniehir Belediyesi olarak inisiyatif alarak i birlii içerisinde Diyarbakrl kardelerimize sektörün ihtiyaç duyduu vasf, donanm kazandrarak bu noktada Diyarbakrdaki olanaklarna katk sunmak istiyoruz. nallah vakfmzn yerlekesinde bize tahsis edilen bir alanda belediyemizin kariyer ve istihdam merkezini ina edeceiz. Burada istihdam edeceimiz, çaltracamz yetkin, etkin kariyer noktasnda yönetim planlamas, istihdam planlamas noktasnda donanml personellerle sürekli bir saha çalmas, sektörün temsil i birlii içerisinde bir analiz yaparak ihtiyaç duyduu vasfl elemanlarn yetitirilmesine MEKSA Vakfmz çats altnda i birlii içerisinde inallah gerçekletirmi olacaz. Bu bizim geldiimiz günden bu yana hayalimizdi. Altyap çalmalarn tamamladk. nallah protokolümüzün imzalanmasyla birlikte her sene binlerce Diyarbakrl kardeimizin istihdam merkezimiz araclyla eitim almasn ve donanm kazanmasn salayacaz diye konutu.

5 BN 300 KYE STHDAM OLANAI SALANACAK

Yaplan açklamann ardndan imza töreni gerçekletirilirken, protokol ile toplamda 5 bin 300 kiinin faydalanaca belirtildi. stihdam projesinden, 35 yl akn bir süredir 150 binin üzerinde çocuk, genç, yetikin, özel ilgi gruplar dahil bir çok kesime mesleki eitim hizmeti sunan MEKSA, merkezde 26 meslek kuruluu, ilçelerde 16 meslek kuruluu olmak üzere 42 meslek odasyla kaytl ve kaytsz olmak üzere yaklak 60 binin üzerinde esnaf ve sanatkara hizmet veren DESOB, 11 üye dernek, bin 246 üye firma ile Dou ve Güneydou Bölgesinin çat kuruluu DOGÜNSFED ve Yeniehir lçe Milli Eitim Müdürlüü, MEKSA Vakf tarafndan kullanlan Mesleki Eitim Kampüsünde mesleki eitim programlarn yürüterek, i dünyas için gerekli olan beeri sermayenin gelitirilmesi salanmas hedeflendii örenildi.

Ana Sayfaya Git