5 bin personel alınacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere 5 bin personel alımı yapacaklarını bildirdi.

Haberler 30.03.2019 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Pakdemirli, Aliaa ilçesi Helvac Mahallesinde halk oyunlar ekibinin gösterisini izledi.

Pakdemirli, burada vatandalardan, yerel seçimlerde Cumhur ttifak zmir Büyükehir Belediye Bakan aday Nihat Zeybekci ve Aliaa Belediye Bakan ve Cumhur ttifak aday Serkan Acar için destek istedi.

Daha sonra gazetecilerin sorularn yantlayan Pakdemirli, Tarm ve Orman Bakanlna yaplacak atamalarla ilgili çok uzun süredir bir beklenti olduunu söyledi.

5 bin personel alacaz

Norm kadro çalmalarn orman tarafnda henüz bitirdik. ifadesini kullanan Pakdemirli, öyle devam etti:

Bununla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlmz ile konutuk. Hazine ve Maliye Bakanlmz tarafndan bize 5 bin kadro tahsis edildi. Bin 200 orman mühendisi, 2 bin 700 orman muhafaza memuru, 800 memur, 300 oför olmak üzere 5 bin personel alm yapacaz. Alnacak arkadalara hayrl uurlu olsun. Tabii KPSS puanlarna göre alnacak. Dier meslek mensuplaryla ilgili çalmalarmz da devam ediyor. nallah ilerleyen günlerde ihtiyaç oldukça kadrolar tahsis edilecek. Biz de gerekli açklamalar yapacaz.

Pakdemirli, orman ürünleri ithalatn sfra indirmeyi istediklerini belirterek, 2020 sonunda tamamen yerli ve milli orman emvali üretmeyi ve tüketmeyi amaçlyoruz. dedi.

çi sütte destekleme ödemelerinin bugün saat 18.00 itibaryla üretici hesaplarna yatrlacan bildiren Pakdemirli, 244 bin yetitiricimizin hesaplarna toplamda 784 bin ton süt için 184 milyon liray bugün yatryor olacaz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git