50 kişiye iş imkanı!

Cizre ilçesinde evinde dikiş makinesiyle mahalledeki çocuklar için elbise dikip satan Selda Başar, ürünlerinin beğenilmesi üzerine 100 bin liralık KOSGEB kredisiyle açtığı atölyesinde 50 kişi istihdam ediyor

Haberler 15.09.2020 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Cizre ilçesinde giriimci Selda Baar (34), Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme Bakanl (KOSGEB) ald hibe desteiyle 840 metrekarelik atölyede 50 kiiye i imkan salad.

3 çocuk annesi Baar, 10 yl önce Cizre Halk Eitim Merkezinin açt diki-nak kursunu tamamlayarak sertifika ald. Örendikleri sayesinde evine ald diki makinesiyle mahalledeki çocuklar için elbise dikip satan Selda Baar, siparileri yetitiremeyince einin desteiyle 70 metrekarelik dükkan açt.

Yannda 5 kadn da istihdam ederek üretimini artran Baar, sosyal medya üzerinden de sata sunduu ürünlerinin beenilmesi ve ilçe dndan da taleplerin artmas üzerine büyük bir atölye açmaya karar verdi.

KOSGEBin Kadn Giriimci Destei Projesinden 100 bin liralk hibe alarak 840 metrekarelik atölye açan Baar, istihdam ettii çounluu kadn 50 çalanla ürettii elbiseleri çeitli firmalar araclyla ihraç da ediyor.

- Diktiim çocuk elbiselerini sosyal medya araclyla satmaya baladm

yaamndaki baarsnda einin de desteinin büyük olduunu aktaran Baar, öyle konutu:

Diktiim çocuk elbiselerini sosyal medya araclyla satmaya baladm. Ksa sürede güzel sonuçlar aldm. Baktm yetiemiyorum eimle atölye açmaya karar verdik. lk bata 3 daha sonra 5 makineyle baladmz atölyede KOSGEBten aldmz destekle u an 60 makinemiz var ve 50 çalanla üretim yapyoruz.

- Salgn dolaysyla 3 ay üretimi durdurdu

Baar, Türkiyenin her yerinden sipari aldn, arac firmalar sayesinde Suudi Arabistan, Katar, Filistin ve ABDye ihracat yaptn dile getirerek, Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn dolaysyla 3 ay atölyeyi kapattk. imdi önlemlerimizi alarak çalmalarmz sürdürüyoruz. ifadelerini kulland.

Eine her zaman destek olduunu belirten Reit Baar da, Hedefimiz 2 yl içerisinde çalan saysn 100e çkarmak. dedi.

çalanlardan Azime Turgut, kadnlarn çalmasnn önemine iaret ederek, nallah burada çalan arkadalarmzla ileride i yeri açp insanlara istihdam salarz. dedi.

Sofya Ayer ise Selda Baar gibi kendi atölyesini açmay hedeflediini söyledi.

Ana Sayfaya Git