500 bin kişiye iş müjdesi!

Hükümetin istihdam çağrısıyla Mart ayında kamu kurumları ve bankalara yeni mezun 500 bin kişi işe alınacak.

Haberler 21.02.2017 - 08:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümetin balatt istihdam seferberliine destek büyürken, kamu kurumlar, bankalar, üniversiteler, belediyeler personel alm ilan yaymlamaya balad. Birçok kurum resmi internet sitesinde ve Devlet Personel Bakanl sitesinde ilan yaymlayarak personel alm yapacan duyurdu. Özellikle mart aynda yaplacak almlarla binlerce üniversite mezunu gence de i kaps açlacak. Baz kamu kurumlar da kadro taleplerinin karlanmas için Maliyeye bask yapyor.

HEDEF 6 MLYON GENCE

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinolu, istihdam seferberlii kapsamnda güçlü bir kampanya yürütüldüünü belirterek, 500 bin yeni üniversite mezunu için de frsat kaps açldn söyledi. Türkiyede farkl ya gruplarnda 6 milyondan fazla gencin bulunduunu anmsatan Müezzinolu, giriimcilik eitimleri, desteklerle her birini ie yerletirmeyi hedefledikleri mesajn verdi. Bakan Müezzinolu, Bu gençlerin teorik bilgisi var ama pratikleri yok. veren de acemileri almak istemiyor. Biz bu gençlerin sigortasn yatrp, ie adapte olmalar için eiteceiz diye konutu. Dileri Bakanl, Milli Savunma Bakanl, PTT, TÜBTAK, Gençlik ve spor Bakanl, Türkiye eker Fabrikalar, Jandarma Genel Komutanl, üniversiteler alm ilanlar verirken ilanlar youn bir ilgi görüyor. stihdam seferberlii kapsamnda yaplacak her ie alm vergi bankasna kaydedilerek takibi yaplacak. Mevcut istihdam artran irketlere destek verilirken, diplomas olmayan gençler de i sahibi yaplacak.

KPSS SONUçLARI ÖNEML

Bu yl için bütçede 5 bin atama izni öngörülürken, sözlemeli almlarla birlikte 60 bine yakn atama yaplacak. Kamu kurumlar Maliyeden kadro isterken, bakanlk, ihtiyaç duyulan alanlarda kadro durumu ve hizmet ihtiyacna göre personel aç olan branlara KPSS sonucu yerletirme ilemlerinin yapldn bildirdi.

Ana Sayfaya Git