500 milyon lira bütçeli destek KOBİ'leri bekliyor

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt "KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı 2017 Çağrısına, 20 Ekim'e kadar başvuru yapılabilir"

Haberler 18.09.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresi (KOSGEB) Bakan Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, KOBGEL-KOB Geliim Destek Program 2017 çarsna 20 Ekime kadar bavurulabileceini bildirerek KOBlere program kapsamnda verilecek destein toplam tutar 500 milyon lira, program üst limitleri ise iletme bana 300 bin liras geri ödemesiz ve 700 bin liras geri ödemeli olmak üzere 1 milyon lira olarak belirlendi. dedi.

Uzkurt, KOSGEBin, KOBGEL-KOB Geliim Destek Program 2017 çarsna ilikin açklamalarda bulundu.

KOBlerin daha rekabetçi ve güçlü olmas için önemli çalmalar yapldna iaret eden Uzkurt, bu kapsamda söz konusu program çarsn hazrladklarn anlatt.

Uzkurt, çarnn imalat sektöründeki KOBleri hedeflediini dile getirerek proje sunacak iletmelerin KOSGEB veri tabanna kaytl ve aktif olmalar gerektiini vurgulad. KOBlere program kapsamnda verilecek destein toplam tutarnn 500 milyon lira olduuna dikkati çeken Uzkurt, program üst limitlerinin iletme bana 300 bin liras geri ödemesiz ve 700 bin liras geri ödemeli olmak üzere 1 milyon lira olarak belirlendiini kaydetti.

- Elektronik ortamda bavuru yaplabilecek

çardan yararlanmak isteyenlerin salamas gereken artlara deinen Uzkurt, Bilanço usulünde defter tutmak kaydyla orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki KOBlerin tümü, destek programna bavuru yapabilecek. Orta düük ve düük teknolojili sektörlerdeki KOBlerde ise 2016 yl net sat haslatnn en az 300 bin lira ve yllk ortalama çalan saysnn en az 3 olmas art aranacak. Ayrca iletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2016 yl net sat haslatn amamas gerekecek. diye konutu.

Uzkurt, destek programna, 20 Ekime kadar www.kosgeb.gov.tr adresinden elektronik ortamda bavuru yaplabileceini belirterek Program çerçevesinde personel giderlerine geri ödemesiz olarak 100 bin liraya kadar, makine-teçhizat giderlerine (kalp dahil) 150 bin liraya kadar geri ödemesiz, 600 bin liraya kadar geri ödemeli, yazlm giderlerine 50 bin liraya kadar geri ödemesiz, 100 bin liraya kadar geri ödemeli, hizmet alm giderlerine ise 100 bin liraya kadar geri ödemesiz destek sunulacak. Toplam proje bütçesinin KDV hariç rakamlar üzerinden yüzde 60 orannda destek salanacak. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git