52 bin anne faydalandı!

İş'te Anne Projesi'nden 52 bine yakın anne faydalandı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Projemiz kapsamında kurs ve programlara katılan 0-15 yaş arası çocuğu olan annelere günlük 110 lira ödeme yapıyoruz. Kadınların, İş'te Anne Projesi ile çalışma hayatına katılımına destek oluyoruz"

Haberler 31.05.2021 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin, te Anne Projesinden 52 bine yakn annenin faydalandn bildirdi.

Bilgin, yazl açklamasnda, KURun, annelerin igücü piyasasna katlmn desteklemek amacyla salad tevik ve desteklere ilikin bilgiler paylat.

KURun düzenledii kurs ve programlarla kadnlar i gücü piyasasna hazrladklarn belirten Bilgin, u bilgileri verdi:

te Anne Projemiz kapsamnda kurs ve programlara katlan 0-15 ya aras çocuu olan annelere, günlük 110 lira tutarnda ödeme yapyoruz. Kadnlarn, te Anne Projesi ile çalma hayatna katlmna destek oluyoruz. Projenin balad 2018 yl eylül ayndan bu yana yaklak 52 bin kadna toplam 317 milyon lira ödeme yaptk.

Bakan Vedat Bilgin, 2-5 ya aras çocuu olan annelere aylk 400 liraya kadar çocuk bakm destei ödendiini anmsatarak, bu destein 2-5 ya aras çocuu olan ve sanayi sektöründe istihdam garantili mesleki eitim kurslar ile imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen ba Eitim Programlarna katlan annelere verildiini belirtti.

32 BN AKIN ANNEYE YARIM çALIMA ÖDENE VERLD

Kanunu kapsamnda kullanlan doum sonras analk izninin bitiminden itibaren çocuunun bakm ve yetitirilmesi amacyla annelere yarm çalma ödenei ile de destek saladklarn vurgulayan Bilgin, uygulamann balad 2016dan bu yana toplam 32 bini akn kadna 89 milyon lira ödendiini bildirdi.

Vedat Bilgin, uzun süre çalma hayatndan uzak kalan kadnlarn da Kulübü eitimleriyle çalma hayatna adm attna dikkati çekerek, bu hizmet kapsamnda, younlatrlm i ve meslek danmanl hizmeti sunularak kadnlara motivasyon destei salandn ifade etti.

Ana Sayfaya Git