52 yıldır aynı heyecanla iş yerini açıyor

Mardin'in Artuklu ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Abdulmecit Ağış, tek sandalyeli 8 metrekarelik berber dükkanında 52 yıldır tek başına çalışıyor.

Haberler 20.05.2017 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Artuklu ilçesinde yaayan A, her sabah tarihi Birinci Cadde üzerinde bulunan dükkann açarak, ömrünü verdii berberlik mesleini ilk günkü heyecanla devam ettiriyor.

Meslee 10 yandayken çrak olarak balayan A, ilerleyen yana ramen mutluluu i yerinde buluyor.

10 YAINDAN BERDR

A 10 yanda berberlie baladn, vatani görevini yaptktan sonra 1965te kendi i yerini açtn belirterek, çok sevdii berberlik meslei dnda baka bir meslek örenmediini söyledi.

Her sabah saat 08.00de i yerini ilk günkü heyecanla açarak temizliini yaptn belirten A, Müteri gelirse tra yaparm. Dostlar gelirse onlarla sohbet ederiz, eskilerden konuuruz. Akam 17.00 gibi dükkan kapatp evime gidiyorum. dedi.

Mesleinin en eski ustalar arasnda yer aldn aktaran A, eskiden berberliin kolay olmadn dile getirdi. A, öyle konutu:

Berberlii örenmeden i yeri açlamyordu. imdi öle deil. imdi pratik olmu. Eskiden makas, tarak ve el makinesi kullanrdk. imdi makineler elektrikli olmu. Elektrikli makineler ii daha da kolaylatrd. Hiç çrak yetitirmedim. Daha dorusu çrak almadm yanma. Yanma çrak alyordum, okullar açlnca bir daha gelmiyorlard. 10 yanda çrak olarak baladm mesleimde 52 yldr tek bama çalyorum.

Yal insanlarn berbere tra olmaya geldiini gençlerin ise kuaförleri tercih ettiini kaydeden A, i yerinde mutlu olduunu, teselliyi i yerinde bulduunu anlatt.

A, yerinde vaktimi geçiriyorum. Cami karmda namaz vakitlerinde, namaza gidiyorum. Ölen evime gidiyorum. 82 yandan sonra hayattan bir beklentim yok. Ömrün ne zaman biteceini bekliyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git