6 ay sonra bitiyor

TOKİ'nin, üretimde verimlilik artırılarak istihdama ve bölgesel gelişmeye katkı sağlamak amacıyla yapımını sürdürdüğü oto sanayi sitesinin inşaatının yüzde 80'i tamamlandı. Yaklaşık 507 dönüm üzerine kurulan sitede, 5 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Haberler 27.11.2019 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toplu Konut daresi Bakanlnca (TOK) Diyarbakrda yapm sürdürülen 4. Oto Sanayi Sitesinin 6 ay sonra hizmete açlmas planlanyor.

TOK, Diyarbakrda terör madurlar ve düük gelir düzeyine sahip vatandalar için konut üretiminin yan sra üretimde verimliliin artrlmas, böylece istihdama ve bölgesel geliime katk salanmas için sanayi projesini hayata geçirdi.

4. Oto Tamirciler ve Küçük Sanayi Sitesi Projesi kapsamnda Diyarbakr-Elaz kara yolu üzerinde geçen yl yapmna balanan sitenin inaatnn yüzde 80i tamamland.

Yaklak 507 dönüm üzerinde kurulacak sanayi sitesinde 5 bin kii istihdam edilecek. 814 i yeri kapasitesine sahip modern oto sanayi merkezinde 624ü 150 metrekare ve 190 da 300 metrekare büyüklüe sahip iki tip i yeri bulunuyor. Sitede, idare binas, güvenlik, çar, banka, frn, cami, hal saha, PTT ve lokanta da yer alyor.

Diyarbakr 4. Oto Sanayi Sitesi Yap Kooperatifi Bakan Muhsin Erdomu, sanayi sitesinin küçük ölçekli imalat, otomotiv tamir ve bakm alannda faaliyet gösteren esnaf ve sanayicilerin günün gereksinimlerine uygun i yerlerine sahip olmalar için kurulduunu söyledi.

Erdomu, kentteki mevcut sanayi sitelerindeki ve ehir içindeki i yerlerinin daha uygun mekanlarda hizmet vermesi, insanlarn daha iyi koullarda çalmas ve verimli üretimin salamas amacyla inaatna balanlan sanayi sitesinin yaklak 6 ay sonra tamamlanmasnn planladn dile getirdi.

- Yüzde 80i tamamland

Mevcut oto sanayi sitelerinin Diyarbakrn ihtiyacn karlayamadn belirten Erdomu, unlar kaydetti:

300 milyon lira maliyetli projenin hayata geçiriliyor olmas ehrimiz için son derece önemli. Esnaf ve sanatkarmzn talep ettii modern siteyi kentimiz için bir ans, bir deer olarak görüyorum. naat seviyesi yüzde 80e ulaan site 2020nin mays aynda tamamlanacak. Burada 814 i yerimiz var, 5 bin kii istihdam edilecek.

Erdomu, projenin gerçeklemesini salayan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann sanayi esnafn sevindirdiini ifade etti.

- çok güzel yaplyor

Esnaf Ramazan Yalçn da mevcut sanayi sitesinde çalmakta zorlandklarn dile getirerek, htiyacmz olan modern sanayi sitesini ilimize kazandran devlet büyüklerimize teekkür ediyoruz. Sanayiyi gezdim gerçekten çok güzel yaplyor. dedi.

Sitenin tamamlanmasyla rahata kavuacaklarn ifade eden usta Hasan Tokak da Mevcut yerde zor koullarda çalyoruz. Yeni yer modern ve sosyal tesislerle donatlm bir sanayi. diye konutu.

Ana Sayfaya Git