6 ayın gerisinde!

Türk lirası (TL), bu hafta pozitif bir seyir izleyerek, Ağustos 2016'dan bu yana dolar karşında ilk kez 2 hafta üst üste değer kazandı.

Haberler 13.02.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dolar/TL, ubatn ilk haftasndaki sert düüünü bu hafta da devam ettirerek 3,6615 seviyelerine kadar geriledi. Böylece dolar/TL yaklak 6 ayn ardndan ilk kez 2 hafta üst üste deer kaybetmi oldu. Bu haftaya 3,70in üzerinde balayan dolar/TL, önceki hafta etkili olan düü eilimini bu haftaya da tayarak, 3,6615e kadar gerilemesinin ardndan haftay 3,68 seviyelerinden tamamlad.

ING Bank Döviz Masas Müdürü Burçin Metin, yaklak bir yldr kötü performans sergileyen Türk lirasnn ucuz kaldnn, ucuz olan Türk lirasna artan taleple birlikte dolar/TLnin 3,66 snrna kadar gerilediini söyledi.

Bundan sonraki süreçte dolar/TLde yukar yönlü bir hareketin balamasna çok fazla ihtimal vermediini dile getiren Metin, 3,66nn altna doru gerilemelerin 3,60 seviyelerini gündeme getireceini kaydetti.

Türk lirasnn son 2 haftada dier gelimekte olan ülkelerin para birimlerine göre kyasla çok iyi performans sergilediini ifade eden Metin, Bundan sonra daha çok dardan gelen haberlere özellikle dolar tarafndan gelen haberlere bakacaz. Dolar endeksinde çok ciddi bir güçlenme olsa bile dolar/TL ayn oranda güçlenmeyecek yani TL emsallerine göre daha iyi bir performans sergileyecek. ifadelerini kulland.

- TCMBnin hamleleri oynakl azaltt

Destek Yatrm Aratrma Müdürü Murat Tufan da küresel piyasalarda hafta genelinde oluan ABD Merkez Bankas (Fed) iyimserliinin gelimekte olan ülke para birimlerini desteklerken, Türk liras varlklarn emsallerine oranla daha fazla deer kazandn belirtti.

Türk liras sadece dolara kar deil birçok ürüne kar yükselirken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasnn (TCMB) hamlelerinin oynakln azalmasn saladn kaydeden Tufan, TCMBnin haftalk repo ihalesi açmayarak fonlama taleplerini geç likiditeye yönlendirmesi ve ayn zamanda döviz depo karl Türk liras depo faiz orann hafta boyunca yüzde 11de tutmasnn kurdaki yükselii snrlandrdn söyledi.

Tufan, TCMBnin sk para politikasna devam edecei ve Fedin faizleri düük tutaca beklentisiyle kurun 3.75 seviyesinin altnda kalc olduunu vurgulayarak, daha ksa vadede 3,75-3,72nin direnç bölgesi olarak dikkat çektiini kaydetti. Bu seviyeler altnda kald sürece düülerin devam edebileceini ifade eden Tufan, 3.66 destek seviyesinin altnda kapan yaplmas durumunda 3,63-3,60 seviyelerinin gündeme geleceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git