60 günde 60 bin ton asfalt

BATMAN'da, DBP'li Belediye Başkanının İçişleri Bakanı tarafından görevden alınmasından sonra yerine kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Şevket Ertuğ Aksoy, 2 aylık görev süresinde kentin dört bir yanında yoğun çalışma başlattıklarını, bu süre içinde yaklaşık 60 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Haberler 20.11.2016 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Belediye Bakanln 2 aydr yürüten Vali Yardmcs evket Ertu Aksoy, göreve balar balamaz kenti yeillendirme ve asfaltlama çalmalarna arlk verdiini söyledi. 60 günlük görev süresince yaklak 60 bin ton asfalt serimi gerçekletirdiklerini söyleyen Aksoy, sezon sonuna kadar ise 120 bin ton asfalt seriminin gerçekletirileceini söyledi.

Batmann, yeil açsndan çok da zengin olmayan bir kent olduunu söyleyen Bakan Vekili Aksoy, Biz arzuluyoruz ki, ülkemizin dier kentleri tabi belki Avrupada insanlar nasl yeille kucaklyorsa, Batmanllar da bu tür projelere sahip olsun. Bunun için ilin genel durumunu deerlendirdikten sonra park çalmalarna baladk. u anda 4 parkmz tamamladk. Yine kentimizin bo bulunan alanlarnda çocuklarmzn, gençlerimizin yararlanaca semt sahalar yapmak için çalma balattk. lk etapta 10 basketbol ve futbol sahasn tamamlamay planlyoruz. Batman çok güzel bir kent ama çok hizmete ihtiyac var. Ulam ve alt yap alannn dnda sosyal hizmetler anlamnda, sanatsal, kültürel alannda yapacamz çok ey var. Bunun için ekip olarak kaynaklarmz etkin kullanarak, kaynaklarmz tasarruflu kullanarak, insan gücümüzü etkin kullanarak elimizden gelen çalmay hzla yürütüyoruz dedi.

BATI LLERNN SEVYESNE ULAMALIYIZ

Hzl bir tempoda çalmak zorunda olduklarna da dikkat çeken Aksoy, Hizmet yapmak güzel bir ey ama, daha da önemlisi hizmeti çabuk yapmak lazm. Ne yazk ki, kurumumuzda çok hzl i yapma önünde bir arlk var, bir sinerji eksiklii var, bir dinamizm eksiklii var. nsan kaynaklarmz etkin kullanmak için çalyoruz. Batmanllar her eyin en iyisine layktr. Ben bat illerine gittiimde üzülüyorum. Neden Batmanda bu tür hizmetler yok diye hayflanyorum, üzülüyorum ama en önemlisi hrslanyorum. Bizim de o kentlerin seviyesine ulamamz gerekiyor. Politikamz bu konuda açk, biz çalmak zorundayz ve çok çalacaz, hzl bir tempoda çalacaz. Bu tempoya ayak uydurmayanlarn da içimizde yeri yok. çünkü, bizim kamu kaynaklarn israf etme lüksümüz yok, bu bizim vatandaa olan borcumuzdur. Bundan sonraki faaliyetlerimizden biri de örencilere sabah kahvalts verilmesi, cenaze hizmetlerini gelitirilmesi, mezarlklarn slah ve peyzaj. Hizmetlerimiz bulduumuz her bo alana spor alanlarnn yaplmas eklinde devam edecek diye konutu.

BATMANIN MARI YAMALI BOHçA GB

Belediye Bakan Vekili evket Ertu Aksoy, belediyenin kaynaklarn dorudan halka aktaracaklarn, luh Deresi ve Batman çaynn slah önemli olduunu da ifade ederek, Yine ciddi bir kentsel dönüüme ve yeni bir imar düzenine ihtiyaç var. Maalesef yllar içerisinde imar uygulamalar adeta yamal bir bohçaya dönmü, bu konuda çalmalar yapacaz. Sokak ve cadde iyiletirmesi çalmalar olacak. Ayrca Cumhuriyet meydan ve bulvarnn yeniden iyiletirilmesi, Ylmaz Güney sinemasnn yeniden rehabilitasyonu ve yannda sokan yaplmas çalmalar yaplacak. Kayna iki türlü yaratacaz, yeni kaynak yaratacaz ama daha da önemlisi elimizdeki kayna son derece etkin ve tasarruflu biçimde kullanacaz. Yani harcadmzn her kuruun dorudan halka gidecek ekilde verimli ekilde tasarruflu ve her eyden önce dürüstçe kullanmay planlyoruz. Biliyoruz ki bu kaynaklar halkmzn bize emanetidir, bu kaynaklara sahip çkmak en önemli görevimizdir dedi.

Öte yandan, Belediye hizmet binas yanndaki modern park için baz vatandalar memnuniyetlerini dile getirerek, belediye yönetimine teekkür ettiler.

Ana Sayfaya Git