600 ailenin konut sevinci

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Batman'da inşa edilen 600 konutun hak sahibi, noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi. Kurada ismi çıkanlar, büyük mutluluk yaşadı.

Haberler 21.05.2019 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman merkez Kuyuba köyü mevkiinde TOK tarafndan yapm tamamlanan 600 konutun hak sahiplerinin belirmesi tören düzenlendi. Kent merkezindeki 19 Mays Stadyumunda düzenlenen ve 6 bin 600 bavurunun yapld 600 konut için kuralar çekildi. Noter huzurunda çekilen kurayla belirlenen hak sahiplerinden çou ilk kez ev sahibi olma mutluluunu yaad.

3 çocuk annesi Özlem Akkurt, ev sahibini olmann sevincini yaayanlar arasnda oldu. 10 yldr kiralk evde oturduunu belirten Akkurt, Allah bizim yüzümüze güldü. nallah isteyenlerin herkesin gönlüne göre versin. Evet, çok mutluyum. 10 yldr evliyim kiradaym. Ummuyordum, beklemiyordum, çocuklarmzn yüzüne Allah güldü. Dualarm kabul oldu. Allah herkesin gönlüne göre versin dedi.

600 ALENN KONUT SEVNC

lk kez ev sahibi olduunu anlatan evki çelik (65) ise Memnun oldum. Sonuçta 65 yamdan sonra ev sahibi olacaz. çok sevindim, TOKye teekkürlerimi iletiyorum diye konutu.

Noter huzurundaki ilk kuray çeken Batman Emekliler Dernei Bakan Hüseyin Ekmen de TOK tarafndan Batmanda yeni konutlarn yaplmas gerektiini ifade ederek, Batmanda TOKnin yapaca konutlar için 6 bin 600 kii bavurdu. Bunlarn 200e yakn kii ev sahibi olan elendi. Batmanda 600 konut yaplacak bunlar emekliler, engeliler ve gazi ehit ailelerine ile vatandalarda bavurdu. Konut saysnn yaplan müracaattan da beli oluyor. Bu müracaatlara göre Batmanda binlerce kiinin evsiz kirada olduunu gösteriyor. Beklentimiz bu konut saysnn Batman için artrlmasdr. Biran evvel 600 deil 10 bine yakn konutun Batmana yaplmas gerekiyor. Bu konutlar özelikle evi olmayanlara veriliyor, evi olanlara kesinlikle verilmiyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git