657 değişiyor!

Referandum sonuçlarıyla birlikte çalışma hayatında birçok düzenleme peş peşe gelecek. Yaklaşık 3.5 milyon memuru ilgilendiren 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu tarih olacak. Çalışan memurlar daha çok para alacak, performans kriteri getirilecek.

Haberler 22.04.2017 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memurlardan taerona, borçlulardan içilere herkese ilgilendiren deiikliklerle ilgili detaylar da netlemeye balad. Özellikle tüm çalanlar ilgilendiren Kdem Tazminat Fonu ile ilgili gelimelerin çok ksa sürede tamamlanmas bekleniyor. Sabahn haberine göre önümüzdeki dönemde gerçekleecek reformlardan bazlar öyle:

KIDEM TAZMNATI GARANT ALTINA ALINACAK

Türkiyede çalma hayatnda bulunan yaklak 20 milyon vatandamz ilgilendiren Kdem Tazminat Fonu önümüzdeki günlerde gündeme gelecek ve bu konuda tüm taraflarn görüleri alnarak bir sonuç alnacak. Edindiimiz bilgilere göre yeni sistemde herkesin kdem tazminat garanti altna alnacak.

PARA FONDA TOPLANACAK

1 yl için ödenen 30 günlük brüt ücret uygulamas korunacak. Daha önce 1 yl doldurmayanlara verilmeyen tazminat artk 1 gün bile çalana verilecek. yerlerinin batmas, kapanmas, kötü niyetle ödememesi gibi durumlar ortadan kalkacak. çalanlarn tazminat her ay iverenin para yatraca bir fonda toplanacak.

HESAP STENLEN ZAMANDA GÖRÜNECEK

Bu kiisel hesab çalanlar istedikleri zaman görebilecek. yerinden ayrlan çalan tazminatn yeni iyerine gittiinde de tayabilecek. Baz durumlarda (evlenme, ev alma gibi) belli miktarlarda tazminat çekebilme imkan da getirilecek.

657 TARH OLUYOR

Yaklak 3.5 milyon memuru ilgilendiren 657 Sayl Devlet Memurlar Kanunu da tarih olacak. Yeni bir kamu personel rejimi gündeme gelecek. Bu yeni yasada memurlar arasndaki ayrmlar kalkacak. Kamu çalan kavram getirilecek. Böylece kadro sknts çeken kesimler bu sorunlarna çözüm bulacak.

çALIAN MEMURA DAHA FAZLA PARA

çalan memurlar daha çok para alacak, performans kriteri getirilecek. Tayin, terfi gibi sistemler yeniden tanmlanacak.

TAERON SORUNU çÖZÜLÜYOR

Kamuda çalan 700 binden fazla taeron içi de yeni kamu personel rejimiyle farkl bir statüye kavuacak. Sorunlar çözülecek, bugüne kadar verilmeyen haklarna kavuacak.

YAPILANDIRMA SSTEM YENDEN DEVREDE

Vergi ve prim borcu olanlarn yararlandklar yaplandrma sistemi yeniden devreye sokulacak. Borcu olanlar kolay taksitlerle borçlarn ödeyecek. Böylece devlet ile millet arasnda bir borç bar salanacak. Bu arada düzenli olarak vergisini ödeyenlere de yeni avantajlar sunulacak.

KDV VE ÖTV NDRM

Belli sektörlerde uygulanan KDV ve ÖTV indirimlerinin süreleri uzatlacak. Vatandalar beyaz eya ve mobilyadaki bu indirimlerden yararlanarak ihtiyaçlarn daha ucuz fiyatlarla karlayabilecek.

ARABULUCULUK DEVREDE

davalarn çok ksa sürede sonuçlandracak arabuluculuk sistemi devreye girecek. Böylece alacak, tazminat, ie dönü gibi davalarda mahkemelerde yllar süren davalar son bulacak. çalanlarn sorunlar birkaç hafta içinde çözüme kavuturulacak.

Ana Sayfaya Git