7 bin işletmeye girişimci desteği

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Diyarbakır’da binin üzerinde girişimciye hibe programı kapsamında destek sunarak iş sahibi olmalarını sağladı, 5 bin 538 işletmeye de kredi faiz desteği sundu.

Haberler 10.09.2018 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KOSGEB, kobilerin ve giriimcilerin finansmana eriimi noktasnda onlarn yerli ve milli teknolojilerle donatlmas, teknolojik alt yaplarnn gelimesi noktasnda birçok farkl destek program sunmaya devam ediyor. KOSGEB Diyarbakr Müdürlüü de bu destekler kapsamnda 14 bin giriimciyi giriimcilik eitimi ile buluturdu, giriimcilik destek programlar kapsamnda destek ödemeleri gerçekletirdi. Giriimcilik Destek Program ve Acil Destek Kredisi kapsamnda 2016 ylnda Türkiye birincisi olan il müdürlüü 2017 ylnda da Giriimcilik Destek Program kapsamnda Türkiye dördüncüsü olurken Acil Destek Kredisi Program kapsamnda da Türkiye beincisi oldu.

5 BN 538 LETMEYE KRED FAZ DESTE

KOSGEB Diyarbakr Müdürü Hasan Solmaz, 5 bin 538 iletmeye kredi faiz destei salayarak yaklak 37 milyon lira faiz gideri karladklarn ve bu faiz giderinin yannda birçok da hibe programlar saladklarn ifade ederek, Bu hibe programlarnn en banda yeni giriimci destei program gelmektedir. Yeni giriimci destei program kapsamnda sertifikalandrma yaptmz 14 bin giriimcimizin yaklak binine yeni giriimci destei kapsamnda yaklak 30 milyon lira ödeme yaptk. Bu 30 milyon lirann çok büyük bir ksmn 2016 ve 2017 yllarnda gerçekletirdik. Bu sebeple biz 2016 ylnda KOSGEB Diyarbakr Müdürlüü olarak giriimcilere en fazla destek salayan il olduk. 2017 ylnda bu desteimizi yaklak yüzde 35 arttrdk ve 5inci olarak kapattk. 2016 ylnda Acil Destek Kredisi Program kapsamnda Diyarbakr olarak 387 iletmeye bu krediyi kullandrm olduk. 100 bin lira faizsiz kredi eklinde bir destekti. 100 bin lirann ilk 12 ay ödemesiz 12 aydan sonra 24 ay ödemeli olan bu kredimizi 387 iletmemiz kulland ve Diyarbakr olarak biz yine Türkiye birincisi olduk. Diyarbakr dnda kalan 80 ilin toplamndan daha fazla destek salanm oldu. Biz Diyarbakrn tamamndaki kobilerimize, giriimcilerimize KOSGEB olarak bundan sonraki süreçte de gerek hibe desteklerimizi gerekse faizsiz kredilerimizi sunmaktan büyük bir memnuniyet duyacaz dedi.

YERL MAKNE KREDS DESTE

Yerli makine kredisi desteini bu yl sunmaya baladklarn aktaran Solmaz, unlar kaydetti:

Bu yerli makine kredi desteinde iletmelerimize 1 milyon lira faizsiz kredi salanacak ve bu 1 milyonlarn faizinin tamam KOSGEB tarafndan karlanacak. artmz yerli makine olmas. 6 ay ödemesiz 6 aydan sonra da 30 ay ödemeli toplam 36 ayda bunlarn geri ödemesini yapacaklar. KOSGEBin genel hizmetlerinin içerisinde hem hibe programlar var hem de kredi faiz destei eklinde geri ödemeli desteklerimiz var.

Ana Sayfaya Git