700 icra müdür ve müdür yardımcısı alınacak

Adalet Bakanlığı yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre, açıktan ve naklen atama ile 700 icra müdür ve müdür yardımcısı alımı gerçekleştirecek. Başvurular 7-14 Kasım tarihlerinde ÖSYM'ye yapılacak, yazılı sınav 28 Aralık'ta Ankara'da olacak.

Haberler 02.10.2019 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanl, açktan ve naklen atama ile 700 icra müdür ve müdür yardmcs alacak. Resmi Gazetede yaymlanan ilana göre, yazl ve sözlü snavla 5-9uncu dereceli kadrolara 700 icra müdür ve icra müdür yardmcs alm gerçekletirilecek.

Adaylarn yazl snavn yapld yln ocak aynn birinci günü itibaryla 35 yan doldurmam olmalar (doum tarihleri 1 Ocak 1984 ve daha sonra olanlar), hukuk fakültesi, adalet meslek yüksek okulu, meslek yüksek okullarnn adalet bölümü veya adalet meslek eitimi ön lisans program mezunu olmalar gerekiyor.

Snav bavurular 7-14 Kasm tarihlerinde elektronik ortamda Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) bavuru merkezleri araclyla veya bireysel olarak internet üzerinden ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinde yaplacak. Posta yoluyla bavurular kabul edilmeyecek.

Snava girecek adaylar söz konusu tarihler arasnda ÖSYMnin internet sayfasnda yer alan e-ilemler bölümündeki ödemeler alanndan, kredi kart veya banka kart ile ÖSYM adna 216 TL snav ücreti yatracak.

Geç bavuru tarihi olarak belirlenen 27 Kasmda bavuru yapacak adaylarn ise 324 TL ödemesi gerekecek. Geç bavuru gününde yaplan bavurularda snav ücreti ayn gün saat 23.59a kadar ÖSYMnin internet sayfasndan gerçekletirilebilecek. Geç bavuru gününde yaplan bavurularda snav ücreti bankalardan yatrlamayacak.

Snav ücretini yatrarak snav bavurusunu tamamlayan adaylara ÖSYM tarafndan adaylarn hangi bina ve salonda snava gireceklerini, snav tarihini ve saatini gösteren Snava Giri Belgesi düzenlenecek.

Snavn organizasyonu ve snavn uygulanmas, tamamen ÖSYMnin sorumluluunda gerçekletirilecek. Snav görevlileri ÖSYM tarafndan atanacak.

- Yazl snav 28 Aralkta yaplacak

Yazl snav, ÖSYM tarafndan 28 Aralk Cumartesi günü Ankarada yaplacak. Snav saat 10.15te balayacak ve 90 dakika sürecek. Adaylar saat 10.00dan sonra snav binalarna alnmayacak.

Snavda adaylara, 35 sorudan oluan genel yetenek ve genel kültür testi ile 35 sorudan oluan alan bilgisi testi uygulanacak.

Yazl snavda 100 tam puan üzerinden en az 70 almak kaydyla en yüksek puan alandan balamak üzere bin 400 aday, Adalet Bakanl tarafndan yaplacak sözlü snava çarlmaya hak kazanacak.

Snav sonuçlar ÖSYMnin internet sayfasndan duyurulacak, adaylarn adresine ayrca snav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Yazl snav sonrasnda sözlü snava katlmaya hak kazanan adaylarn, snav sonuçlarnn ÖSYM ve Adalet Bakanl internet sitesinde ilanndan itibaren 5 gün içerisinde istenilen belgeleri Adalet Bakanl cra leri Dairesi Bakanlna getirmeleri veya masrafn

ödemek artyla Cumhuriyet basavclklar araclyla Acele Posta Servisi (APS) yoluyla göndermeleri gerekecek.

Yazl ve sözlü snav sonucunda baarl olan adaylarn atanmalar kura ile yaplacak. Sözlü snav tarihi, nihai sonuçlar ile kura günü ve yeri bakanln internet sitesinden ayrca duyurulacak.

Ana Sayfaya Git