700 milyon TL destek!

KOSGEB Diyarbakır Müdürü Hasan Solmaz, imalat sanayi işletmeleri için 500 milyon TL, yazılım sektörü işletmeleri için de 200 milyon TL destek tutarı belirlendiğini ifade etti.

Haberler 05.06.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresi (KOSGEB) Diyarbakr Müdürü Hasan Solmaz, KOBGEL-KOB Geliim Destek Program 2018 çarsna ilikin açklamalarda bulundu. Solmaz, KOSGEB tarafndan KOB-GEL geliim Destek Program 2018 teklif çarsna 24 Nisan itibari ile çkldn ve katma deerli sektörlerin Türkiye ekonomisinin üretim ve d ticaret yapsnn deimesinde öncü rol oynadn belirtti.

KOBlere 700 milyon TL destek

Solmaz, Misyonu KOB ve giriimcilerin rekabet güçlerini gelitirecek destek ve hizmetler sunarak ekonomik ve sosyal kalknmadaki paylarn artrmak olan KOSGEB tarafndan, bu anlay dorultusunda, imalat sanayisinde ve yazlm sektöründe hedeflenen yapsal dönüümün aktörü olacak KOBlerin desteklenmesi için llerde Rekabet Avantajna Sahip malat Sanayi Sektörlerinin ve Yazlm Sektörünün Rekabet Gücünün Gelitirilmesi konulu proje çarsnn hazrlandn kaydetti. KOBlerin daha rekabetçi ve güçlü olmas için önemli çalmalar yapldn anlatan eden Solmaz, bu kapsamda söz konusu program çarsnn tasarlandn anlatt.

çarnn imalat sanayi ve yazlm sektöründeki KOBleri hedeflediini dile getiren Solmaz, proje sunacak iletmelerin KOSGEB veri tabanna kaytl ve aktif olmalar gerektiini vurgulad. KOBlere program kapsamnda verilecek destein toplam tutarnn 700 milyon lira olduuna dikkati çeken Solmaz, Proje çars ile iletme bana 300 bin TLye kadar geri ödemesiz, 700 bin TLye kadar geri ödemeli olmak üzere toplam bir milyon TLye kadar destek verilebilecek dedi.

çardan yararlanmak isteyenlerin salamas gereken artlar anlatan Solmaz, Bilanço usulünde defter tutmak kaydyla orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki KOBlerin tümü, destek programna bavuru yapabilecek. Yazlm, orta düük ve düük teknolojili sektörlerdeki KOBlerde ise 2017 yl net sat haslatnn en az 300 bin lira ve yllk ortalama çalan saysnn en az 3 olmas art aranacak. Ayrca iletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2017 yl net sat haslatn amamas gerekecek diye konutu.

Diyarbakrda 60 milyon TLnin üzerinde destek

KOBGEB Diyarbakr Müdürlüünün, KOBlere salanan toplam destek tutar baznda 2016 ylnda il sralamasnda Türkiye 8incisi ve 2017 ylnda ise Türkiye 11incisi durumunda olduunu dile getiren Solmaz, unlar kaydetti:

Müdürlüümüz tarafndan 2016 ylnda salanan toplam destek tutar 2015 ylna göre yüzde 185, 2017 ylnda ise 2016 ylna göre yüzde 57 orannda artmtr. Bugüne kadar yaklak 2 bin KOB ve giriimciye 60 milyon TL ödeme yaplmtr. KOSGEB, kendi iini kurmak isteyen giriimcileri i plan kavram ile tantrarak baarl iletmelerin kurulmasn salamak amac ile 32 saat süreli Uygulamal Giriimcilik Eitimleri vermektedir. Müdürlüümüz ve dier kamu kurum/kurulularla ibirlii içerisinde yaklak 225 adet Uygulamal Giriimcilik Eitimi düzenleyerek yaklak 14 bin kursiyere giriimcilik sertifikas verilmitir. KOSGEB Giriimcilik Destek Program kapsamnda Uygulamal Giriimcilik Eitiminde katlan giriimci adaylarnn yüzde 35ünü kadn giriimciler oluturmaktadr.

Ana Sayfaya Git