75 milyonluk yatırım!

Muş'ta 1990'lı yıllarda PKK'lıların saldırıları nedeniyle boşalttıkları köylerine, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sayesinde huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla dönmeye başlayan köylüler, kamu hizmetleriyle de tanıştı.

Haberler 08.10.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta yllar önce PKKllarn saldrlar nedeniyle boaltmak zorunda kaldklar köylere, güvenlik güçlerince gerçekletirilen baar operasyonlar sonucu yeniden dönmeye balaan vatandalar, altyap hizmetlerine de kavuuyor.

Merkeze bal Üçevler bölgesinde PKKnn saldrlar sonucu boaltlan köy ve mezralarn sakinleri, güvenlik güçlerinin baarl operasyonlar sonucu teröristlerden arndrlan köylerine dönmeye balad.

Huzur ve güven ortamnn saland köylerinde eski günlerinin mutluluunu yaayan vatandalar, devletin salad desteklerle hem sebze ve meyve yetitiriyor hem de hayvancl gelitiriyor.

l Özel daresi ekipleri de köy sakinlerinin daha rahat ulam salayabilmesi için yeni yollar açyor, mevcut yollarda da geniletme ve onarm çalmas yürütüyor.

l Özel daresi Genel Sekreteri eyhmus Yentür, gazetecilere yapt açklamada, terör nedeniyle köylerini terk etmek zorunda kalan vatandalarn, terörden arndrlan köylerine dönmeleri için yol, su ve altyap çalmas yürüttüklerini söyledi.

Cevizlidere köyü sakinlerinin terör saldrlar nedeniyle köylerini yllar önce boaltmak zorunda kaldn belirten Yentür, Bölgede huzur ve güvenliin salamasyla 130 hane tekrar köylerine dönü yapt. l Özel daresi olarak yaklak 2 milyon lira harcama yaparak köydeki yollarn bakm ve onarm yaptk. Mezra ve yaylalarn yolunu açtk, açmaya devam ediyoruz. Ayrca buraya içme suyu getirdik. diye konutu.

Kentin tarm ve hayvancla elverili olduunu dile getiren Yentür, unlar kaydetti:

Bu açdan vatandamzn yaylaya, mezraya ulamak için yol ve su sorununu ortadan kaldrmamz lazm. Bölge kayalk ve dalk olmasna ramen biz Özel daresi imkanlaryla dalar delerek yeni yollar açyoruz. Bu imkanlar sayesinde büyükehirlere göç eden vatandamzn kendi köyüne, mezrasna dönmesini salyoruz. Vatandamzn kendi köyüne kendi mezrasna ve yaylasna daha rahat ve huzurlu bir ekilde dönmesi için bu yl 75 milyon liralk yatrmla yol, su ve altyap hizmetleri gerçekletirdik.

Cevizlidere köyü sakinlerinden Memduh Uygur da yllar sonra döndükleri köylerinde nefes aldklarn söyledi.

Terör örgütü PKKnn saldrlar nedeniyle 1993te köyü boaltmak zorunda kaldklarn ifade eden Uygur, Devletimizin ve güvenlik güçlerimizin gerçekletirdii baarl operasyonlar soncu bölge tamamen terörden arndrld. Cevizlidere köyünden göç eden 130 hane ve 700 kii köye dönü yapt. Köyümüzde hayvanclk yapp sebze ve meyve yetitiriyoruz. u anda yolumuz asfalt, evlerimize ebeke suyu getirilmitir. Devletimize teekkür ederiz. diye konutu.

Güldane Uygur da yllar önce ehre göç ettiklerini, salanan huzur ortamyla köylerine döndüklerini anlatarak, ehirde uzun süre kalmamza ramen bir türlü ehir hayatna alamadk çünkü burann havas güzel. Yourdumuzu, yamz, peynirimizi yapyoruz. Burada yeni ev yaptk. Hayvanclk ve meyvecilik yaparak geçimimizi salyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git