8. Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı

Van'da bu yıl 8'incisi düzenlenen ve dört gün sürecek "Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı" başladı.

Haberler 27.04.2018 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ortadou Expo Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekletirilen fuara, çeitli illerden 121 firma katld. Fuarda, yöresel ve doal ürünler ilgi gördü.

Fuarn açlnda konuan Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Murat Zorluolu, Vann hayvanclkta ülkenin önemli merkezi olduunu söyledi.

Devlet olarak hayvancln gelimesi için çok gayret ettiklerini anlatan Zorluolu, öyle konutu: Biliyorsunuz bu sene Sayn Cumhurbakanmz ve hükümetimizin kararyla sadece Vanda deil tüm Dou ve Güneydou Anadoluda yaylalarla ilgili önemli bir karar aldk. Yayla ve meralardaki bütün snrlamalar kaldrld. Biz de Vandaki yayla ve meralar çiftçilerimizin kullanmna açtk. nallah bu sene Vanmzn yayla ve meralar daha fazla hayvanla dolup taacak ve hayvanclk Van ekonomisine daha fazla katk salayacaktr.

121 FRMA KATILDI

Van Organize Sanayi Bölgesi Bakan Mehmet Aslan bölgede tarmn ekonominin lokomotifi olduunu söyledi.

Tarm sektörünün isizliin azalmasnda önemli rol oynadn belirten Aslan, Yerli üretimi arttrmaya önem vermeliyiz. Bilinçli tarm uygulamalaryla tarmsal üretim yapmalyz. dedi.

Ajans Asya Fuarclk Yönetim Kurulu Bakan Süleyman Güler de bölgenin en büyük fuarn düzenlemenin sevincini yaadklarn belirterek, fuarda 121 firmann ürünlerini sergilediini aktard.

Konumalarn ardndan fuarn açl yapld.

Ana Sayfaya Git