8 fuara ev sahipliği

Terör saldırıları nedeniyle 2016 yılında fuar organizasyonu yapılmayan, sağlanan huzurla geçen yıl 2 fuar gerçekleştirilen Diyarbakır'da bu yıl TÜYAP ve Sereks Fuarcılık tarafından 8 fuar düzenlenecek.

Haberler 15.03.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör saldrlar nedeniyle 2016 ylnda fuar organizasyonu yaplmayan, salanan huzurla geçen yl 2 fuar düzenlenen Diyarbakr, bu yl 8 fuara ev sahiplii yapacak.

Diyarbakrda bu yl TÜYAP tarafndan 7, Sereks Fuarclk tarafndan da 1 fuar düzenlenecek. Bugün 8. Ortadou naat Fuarnn kaplarn açaca kentte, yl boyu srasyla 9. Ortadou Tarm, Hayvanclk, Tavukçuluk ve Süt Endüstri Fuar, Mezopotamya Mücevher Fuar, 6. Kitap Fuar, EVleniyoruz Fuar, Kozmetik ve Kiisel Bakm Fuar, Otoshow 2018, Gurme 2018 Diyarbakr Gda ve Yöresel Lezzetler Fuar gerçekletirilecek.

Yurt dndan da sektör temsilcilerinin katlaca fuarlarn kent ekonomisine ve sosyal yaamna büyük katk sunmas bekleniyor

- naat Fuarnda hedef, 20 bin ziyaretçi

TÜYAP Diyarbakr Bölge Müdürü Mehmet Velat Ektirici, kentte fuar faaliyetlerine 2009 ylnda baladklarn ve kesintisiz olarak 2015 ylna kadar sürdürdüklerini söyledi.

2016 ylnda fuarclk faaliyetlerine bir yl ara vermek zorunda kaldklarn ifade eden Ektirici, gelen talep ve salanan huzur ortamnda geçen yl, Tarm Fuar ve Biz Evleniyoruz Fuarn düzenlediklerini belirtti.

Ektirici, kentte huzur ve güven ortamnn salandn dile getirerek, Bu nedenle 2018 ylnda fuarclk faaliyetlerimize tam olarak balyoruz. dedi.

Fuarlarn kentin ve ülkenin sosyo-ekonomik yapsyla paralel ileyen organizasyonlar olduunu vurgulayan Ektirici, yarn 8. Ortadou naat Fuar ile bu organizasyonlarn balayacan müjdeledi.

Ektirici, fuara, Irakn Duhok Ticaret Odas, Zaho, Erbil ve Süleymaniye kentleri ile ran ve Tunustan sektör temsilcilerinin katlacana iaret ederek, Bu yl ziyaretçi saysn 20 binlere ulatrmak istiyoruz. diye konutu.

- 600 binin üzerinde ziyaretçi hedefimiz var

Bu fuar için Ekonomi Bakanlndan d tantm destei de aldklarn belirten Ektirici, bu kapsamda firmalar d pazara açabilmeyi hedeflediklerini vurgulad.

Ektirici, fuar ziyaret edecek kiilerin yeni ürünler, yeni teknolojiler, yeni pazarlar arayna cevap olmak istediklerini anlatarak, unlar kaydetti:

Nihayetinde bölgemiz skntl bir süreçten geçti. Ortadounun tamamnda ciddi skntlar var ve buna ramen rakamlarmz büyüterek, ilerliyoruz. Buradan unu anlyoruz ki ehrin, bölgenin ve ülkenin böyle faaliyetlere ihtiyac varm. Faaliyetlerimizi bundan sonra büyüterek devam ettireceiz.

Ektirici, fuar organizasyonlarnda ziyaretçi saysn yaklak yüzde 30 artrmay hedeflediklerini dile getirerek, Yl sonuna kadar fuarclk faaliyetlerimizde 600 binin üzerinde ziyaretçi hedefimiz var. l dndan yaklak 200 bin ziyaretçi bekliyoruz. Bunun da kentimiz için ciddi bir ekonomik faaliyet olacan düünüyoruz. dedi.

- Normallemenin zaman geldi

Bu yl 8 fuar düzenlememizin temelinde geçmi dönemlere göre salanan huzur ortam var. Artk bölgede ticari faaliyetler balayabilir, normallemenin zaman geldi. ifadelerini kullanan Ektirici, fuarclk faaliyetlerinin yalnzca ticari faaliyetler olarak deerlendirilmediini, sosyal yaama da katk sunduunu aktard. Ektirici, bu organizasyonlarn ehre bak açsn, algy da olumlu etkilediini belirtti.

Burann Türkiyenin en güvenli ehirlerinden biri olduunu bu fuarlara katlan insanlarn bizzat yaayarak örendiini vurgulayan Ektirici, çok tedirginlikle gelen firmalarmz var ama ikinci, üçüncü günden sonra otel rezervasyonlarn uzatp, Gelmiken bu ehirde birkaç gün daha geçirelim, Gelmiken bir Mardini de Malabadi Köprüsünü de gezelim. gibi çok ho geri dönülerle karlayoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. ifadesini kulland.

Ziyaretçilerin kent ekonomisine büyük katk sunduuna deinen Ektirici, ziyaretçilerin otel, taksi, lokanta, hediyelik eya ve gda sektörüne çok ciddi katma deer sunduunu bildirdi.

Ana Sayfaya Git