80 bin emekliye ikramiye müjdesi!

30 yıldan fazla çalışan 80 bin emeklinin ikramiye farkının ödenmesi için harekete geçildi. Yapılacak düzenleme ile 80 bin civarındaki 40-46 yıl arası çalışmış emekliye 3 milyar lira tutarında ödeme gerçekleştirilecek.

Haberler 05.12.2016 - 08:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümet, 30 yldan fazla çalan yaklak 80 bin emeklinin ikramiyefarknn ödenmesine ilikin düzenleme için dümeye bast. Hzla tamamlanmas için Torba Yasa Tasarsna eklenen düzenlemenin bütçe görümelerinden hemen sonra Genel Kurul gündemine getirilip yeni yldan önce çkarlmas hedefleniyor.

ANAYASA MAHKEMES KARARI

Anayasa Mahkemesi, 30 yldan fazla hizmeti olanlara 30 yl üzerinden emekli ikramiyesi ödenmesine ilikin düzenlemeyi iptal etmiti. Mahkeme 30 yl snrn 7 Ocak 2015 tarihinden itibaren kaldrd için bu tarihten önce emekli olanlara çaltklar yl kadar ek ikramiye ödenmesi gündeme geldi. Mahkeme karar üzerine hükümet geçen yaz aylarnda bir çalma yapp Meclise gönderdi. Düzenlemede, 30 yln üstünde hizmeti olanlara bir yl içinde bavurmalar halinde gerekli ödemenin yaplmasn öngörüyordu.

TORBA YASAYA TAINACAK

Buna göre emekli ikramiyesi ile ilgili maddeler ilgili tasardan çkartlp bütçeden sonra gündeme getirilip Meclisten çkartlacak ve halen Plan ve Bütçe Komisyonu gündeminde bekleyen Torba Yasa Tasarsna eklenecek. Böylece yeni yldan önce deiikliin Meclisten geçmesi salanm olacak.

Ücrete ve yla göre hesaplamalara göre 80 bin civarnda emekli bu düzenlemeden yararlanp ek ikramiye alacak. Bunun devlete maliyeti ise 3 milyar lira civarnda olacak. kramiye alnan ücrete ve yla göre verilecek. 40-46 yl arasnda çalanlarn 10 bin lira civarnda bir para alabilecei belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git