80 milyonluk arıtma tesisi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin içme ve sulama suyu ihtiyacının karşılanması için yapılan, geçen yıl mayıs ayında da tamamlanarak su tutmaya başlanan Dilimli Barajı'nın yanına 80 milyon lira maliyetle bölgenin en büyük arıtma tesisi kuruluyor.

Haberler 20.05.2020 - 23:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekova- Esendere karayolu üzerinde kurulan ve 1995 ylnda yapmna balanan Dilimli Barajndaki çalmalar geçen yl tamamland. Yaklak 2,5 kilometre alan üzerinde, yükseklii 93, genilii ise 374 metre olan baraj 2045 ylna kadar yaklak 100 bin nüfuslu olan Yüksekovann içme ve sulama suyu ihtiyacn karlayacak. Geçen yl sonbahar aylarndan itibaren su tutulmaya balanan barajn hemen yanna da su artma tesisi kuruluyor.

TEMZ SU ARITMA

Vatandalarn artlm su ihtiyacnn karlanmas için geçen yl yapmna balanan artma tesisi, yaklak 80 milyon liraya mal olacak. Bu yl sonu itibaryla tamamlanacak olan su artma tesisi ile ilgili bilgi veren antiye sorumlusu Onur Ylmaz, çalmalarn yüzde 74lük bölümünün tamamlandn söyledi. Yldz, tesiste, idare, Is merkezi, klor, havalandrma, kimya, bel fitre binas ve ana tesis bulunduunu belirterek, Austos, eylül aylarnda da tamamlamay hedefliyoruz. Yl sonuna doru ise Yüksekovaya temiz suyu vermek istiyoruz. 80 milyon civarnda bir maliyet oldu. Yüksekovaya ihtiyac olan suyun iki kat kapasiteye sahip bir tesisimiz var. 2050 ylna kadar Yüksekovann suyla herhangi bir sknts kalmayacak dedi.

Ana Sayfaya Git