85 bin dekar arazi suya kavuşacak

DSİ 15. Bölge Müdürlüğü bünyesinde yapımı süren Bozova Pompaj Sulaması 2. Kısım 1. Kademe Projesi sayesinde 85 bin dekar arazinin daha suya kavuşacağı ve yaklaşık 17 bin kişiye istihdam sağlanacağı bildirildi.

Haberler 08.05.2018 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölge Müdürlüünden yaplan yazl açklamada, Orman ve Su leri Bakanl ile DS Genel Müdürlüünün, anlurfann kurak topraklarn suyla buluturmay ve projelerle bölge insanna istihdam salamay sürdürdüü belirtildi.

Bu kapsamda yapm sürdürülen Bozova Pompaj Sulamas 2. Ksm 1. Kademe projesinde, çalmalarn aralksz devam ettii ifade edilen açklamada, yl sonuna doru bitmesi planlanan ve 18 yerleim yerini suya kavuturacak proje sayesinde, 85 bin dekar arazinin daha modern sulama teknikleriyle sulanabilecei ve yaklak 17 bin kiiye istihdam salanaca bildirildi.

SULANACAK ALAN

Açklamada, unlar kaydedildi:

DS, Güneydounun incisi, ülkemizin anl kenti anlurfaya yapt yatrmlarla ilimizin kurak talihini yeillendirmeye, topraklarmz hasret kald suyla buluturmaya, vatandalarmza kaliteli, temiz içme suyu temin etmeye ve derelerdeki takn riskini azaltarak can ve mal kayplarnn önüne geçmeye devam ediyor. anlurfa ilimizde son dönemde yaplan su yaplaryla birlikte Devlet Su leri, bölgedeki tarmsal faaliyetlerin gelimesinde ve modernlemesinde önemli rol oynamakta, ehrin sanayisini ve ekonomisini canlandrarak sosyo-ekonomik alanda oyun kurucu rolünü üstlenerek deer üretmeye devam etmektedir. Geçmite kvlcm çaklan GAP, bata sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann destei, Orman ve Su leri Bakanmz sayn Veysel Erolunun talimatlar ile ivmelenerek devam etmekte, kurak topraklarmz yeillenerek vatandalarmzn hak ettii refah seviyesine ulamaya katk salamaktadr.

Ana Sayfaya Git